Vandaag – 1 augustus – is het Wereld Longkankerdag. Deze dag staan wij stil bij alle mensen die longkanker hebben (gehad) én hun familie en naasten. Longkanker heb je niet alleen. Elk verhaal is bijzonder en verdient aandacht. Kijk jij ook verder dan de ziek(t)e?

Longkanker heb je niet alleen

Longkanker zet je wereld op z’n kop. Naast alle vragen over de ziekte, de mogelijke behandelingen en de vooruitzichten, wisselen gevoelens van wanhoop, verdriet, boosheid en angst elkaar af. Op het gebied van behandelingen zijn er veel ontwikkelingen die kunnen leiden tot nieuwe perspectieven. Toch blijft het confronterend: voor patiënten en mensen in hun directe omgeving. Met bijna 13.000 nieuwe patiënten per jaar, raakt de ziekte ons allemaal.

Wat doet Longkanker Nederland?

Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland zet zich in voor patiënten met longkanker en iedereen die dichtbij ze staat. We geven informatie over de ziekte longkanker en brengen lotgenoten in contact met elkaar. Door samen te werken met andere organisaties staan we sterker en kunnen we onze doelen waarmaken.

We kunnen zelf vertellen wat we allemaal doen, maar het is mooier om dit van een ander te horen. Maak daarom kennis met Caroline en laat je verrassen! Bekijk de video ->>

Cijfers over longkanker

Longkanker is kanker in de longen. De medische term voor longkanker is longcarcinoom. Maar liefst 13.200 Nederlanders per jaar krijgen longkanker. Als een van de meest voorkomende kankers, maakt het jaarlijks ruim 10.000 slachtoffers. Het is een trieste nummer 1, dus help mee om dit te veranderen. Lees meer in onze visie ->>

Op deze dag willen wij iedereen met longkanker, hun familie, naasten en nabestaanden, veel sterkte wensen!Deel via

Lees verder...

  1. 25 juli 2019 Kankerspecialist nu hij zelf wordt behandeld: ‘Artsen begrijpen er geen snars van’
    Lees verder
  2. 22 juli 2019 Theater benefietavond "De Verbinding" voor Longkanker Nederland
    Lees verder
  3. 22 juli 2019 Wandelaars Vierdaagse bedankt!
    Lees verder