Speciaal in deze longkankermaand wordt er een podcastserie over longkanker uitgebracht. In de vierdelige podcastserie ‘In gesprek over longkanker’ praten longarts Annemarie Becker en patiënt Renée Dubois, lid van ons Patiëntenpanel, over verschillende aspecten van longkanker. Zij doen dit onder leiding van internist-oncoloog Koos van der Hoeven. Zowel de visie van de arts als de ervaringen van de patiënt komen uitgebreid aan bod. Iedere week komt een nieuwe aflevering online.

Aflevering 2 – Behandeling en organisatie van zorg bij longkanker

In de tweede podcast wordt ingegaan op de behandeling en organisatie van zorg bij longkanker. Renée wordt behandeld met doelgerichte therapie. Wat is haar ervaring met deze behandeling en hoe is zij omgegaan met de bijwerkingen? Annemarie vertelt verder over de behandelopties bij deze en andere vormen van longkanker en hoe de zorg voor deze patiënten met longkanker is geregeld.

Luister hieronder aflevering 2 van de podcast over de behandeling en organisatie van zorg bij longkanker.

Waar gaan de andere podcasts over?

Aflevering 1 – Longkanker: impact van de diagnose
In de eerste podcast komt de diagnostiek van longkanker aan de orde. Annemarie Becker vertelt wat je als patiënt kunt verwachten als je de diagnose krijgt, en Renée Dubois, lid van ons patiëntenpanel, vertelt openhartig over haar ervaringen. Hoe is zij met de diagnose omgegaan, en wat betekende het voor haar om te horen dat zij longkanker heeft.

Luister hieronder aflevering 1 van de podcast over de impact van de diagnose.

Aflevering 3
In de derde podcast van deze serie staat de impact van de diagnose op familie en vrienden centraal. Welke impact had de diagnose op de naasten van Renée en hoe is zij daarmee omgegaan? Renée vertelt daarbij over het contact met lotgenoten. Annemarie gaat dieper in op het belang van samen beslissen.

Aflevering 4
In de laatste podcast wordt vooruitgekeken. Hoe ziet Renée haar toekomst? Annemarie gaat in op de toekomstige behandelmogelijkheden van longkanker en het belang van gezamenlijke besluitvorming bij het kijken naar de toekomst.

Deze podcastserie is mede mogelijk gemaakt door geneesmiddelenbedrijf Takeda

Deel via

Lees verder...

  1. 12 november 2020 ERATS onderzoek: optimaal herstel na een longkankeroperatie
    Lees verder
  2. 12 november 2020 In memoriam Meggy Peters (1964 – 2020)
    Lees verder
  3. 11 november 2020 Longkankermaand: tussenstand collecte voor Longkanker Nederland
    Lees verder