Longkanker Nederland staat met een aantal artikelen in het magazine ‘Longkanker in perspectief’. Dit magazine van Pfizer is voor mensen met longkanker en hun naasten. Deze eenmalige uitgave ligt in november in wachtkamers van huisarts of specialist.

Longkanker haalt je leven overhoop. Op het moment dat de dokter probeert te vertellen wat de diagnose longkanker betekent, zakt bij menigeen de grond onder de voeten weg. Opeens duizelt het van alle vragen. Wat betekent dit voor mijn leven? Of voor mijn partner, kinderen, familie en vrienden? Wat ga ik voelen? Kan ik nog wel de dingen blijven doen die ik leuk vind? En hoelang dan?

Wat je dan nodig hebt, is houvast. Een arts die begrijpt dat je het allemaal niet in één keer kunt bevatten. Die met jou meedenkt over wat voor jou de beste kwaliteit van leven is. Ook heb je steun nodig van je omgeving. Je moet kunnen rekenen op mensen die er altijd voor jou zijn – als het moeilijk wordt én als je gewoon even afleiding wilt. Daarnaast moet je kunnen vertrouwen op een behandeling die jou geen schade aandoet en past bij jouw leven en wensen.

Wat staat er in het magazine?

In dit magazine vind je eigenlijk alles terug waarmee je te maken krijgt als je vergevorderde longkanker hebt. Hoe de medische behandeling verloopt en wat er gebeurt in welke fase. Wat patiëntenorganisatie Longkanker Nederland voor jou doet. Welk effect longkanker heeft op jouw omgeving en bijvoorbeeld voor je seksleven. We zien dat je echt kracht kunt putten uit ervaringen delen. Dat moedigen we dan ook van harte aan. Klop aan bij de mensen om jou heen, bij jouw arts of bij de patiëntenorganisatie met klachten, vragen of verhalen. Want longkanker overkomt jou, maar je staat er nooit alleen voor.

Lees het magazine ‘Longkanker in perspectief’ (PDF)

Dit magazine richt zich primair op mensen met longkanker in een vergevorderd stadium. Het is een initiatief van Pfizer B.V.Deel via

Lees verder...

  1. 8 november 2019 CT-scans bij hoog-risicogroep longkanker vergroot overlevingskans
    Lees verder
  2. 7 november 2019 Verbrede longkankerbehandelmogelijkheden leiden tot langer leven
    Lees verder
  3. 6 november 2019 Landelijke bijeenkomst zorgt voor veel verbinding en een ontroerende prijsuitreiking
    Lees verder