Zorg jij voor iemand die niet meer beter wordt? Balans in je leven is dan erg belangrijk. De MantelzorgBalans-tool helpt je hierbij, zodat jij goed voor jouw dierbare kunt zorgen.

Balans (her)vinden

Veel mensen zorgen met liefde voor een naaste, ook al is dat soms erg zwaar. Zeker als je weet dat je naaste ongeneeslijk ziek is. ‘Voor deze mensen hebben we MantelzorgBalans ontwikkeld’, zegt Mariët Hagedoorn, UMCG-professor en projectleider van MantelzorgBalans. ‘Onze tool helpt mantelzorgers bij het vinden of hervinden van de balans, zodat zij de zorg voor hun dierbare goed kunnen dragen.’

Oefeningen, informatie en herinneringen

MantelzorgBalans bestaat uit oefeningen, geeft informatie en biedt ruimte om herinneringen op te slaan. Verdiepende informatie is er over hoe je thuiszorg regelt en wat belangrijke zaken zijn om over na te denken of te bespreken.
‘De oefeningen helpen bij het nadenken over je eigen grenzen, het balanceren van zorgactiviteiten en de andere dingen in je leven, het bepalen van wat jij belangrijk vindt en het organiseren van het contact met de omgeving’, vertelt UMCG-onderzoeker Anne Looijmans.

Over de (gratis) tool

Het project MantelzorgBalans is een samenwerking tussen verschillende partijen: het Universitair Medisch Centrum Groningen, MantelzorgNL, Zorgbelang Groningen, Ligare, Vilans, Universiteit Twente en de Rijksuniversiteit Groningen.

Het project is mogelijk gemaakt door ZonMW. Het UMCG doet ook onderzoek naar de MantelzorgBalans tool.

Mantelzorg Balans

Deel via

Lees verder...

  1. 7 juli 2021 Animatie over OPtriAL-studie geeft duidelijke uitleg aan longpatiënten
    Lees verder
  2. 1 juli 2021 Beoordeel uw expertisecentrum voor thymomen of kleincellige longkanker en vul de vragenlijst in
    Lees verder
  3. 23 juni 2021 Enquête Leven met longkanker: Europese ervaringen. Help mee en vul de enquête in!
    Lees verder