Ben je succesvol behandeld voor kanker, maar maak je je zorgen over een mogelijke terugkeer van de ziekte? En zou je het prettig vinden om bij het omgaan met deze zorgen begeleiding te krijgen? Dan is meedoen aan dit onderzoek wellicht iets voor jou.

Door betere behandelingen en eerdere opsporing is kanker gelukkig voor steeds meer mensen goed te behandelen. Maar ook na een succesvolle behandeling blijven er soms zorgen over de mogelijke terugkeer van de ziekte. Nadenken over een gezondere leefstijl kan helpend zijn. Maar als je je veel zorgen maakt kan dat een negatieve invloed hebben op het dagelijks leven. Het Helen Dowling Instituut (HDI) biedt online begeleiding om te helpen met deze zorgen om te leren gaan en er minder last van te ervaren. Een praktijkondersteuner uit de huisartsenpraktijk verzorgt deze online begeleiding.


Wat houdt het in?

Met dit onderzoek wil het Helen Dowling Instituut in kaart brengen of deze begeleiding werkt en deze zorg verder verbeteren. Wie meedoet aan het onderzoek krijgt kosteloos online begeleiding van een hulpverlener. Deze begeleiding bestaat uit drie tot vijf gesprekken via beveiligd beeldbellen. Daarnaast doorloop je een online programma waarin je ervaringen van lotgenoten tegenkomt en tips en oefeningen krijgt om zelf mee aan de slag te gaan. Verder vul je een aantal keer vragenlijsten in over hoe het met je gaat.


Wie kan meedoen?

Voor dit onderzoek zoekt HDI mensen die:


 • Achttien jaar of ouder zijn
 • Tussen de 3 maanden en 10 jaar geleden succesvol zijn behandeld voor kanker
 • Last hebben van zorgen over terugkeer van de ziekte en hierbij graag begeleiding willen.


Meedoen of meer weten?

Voor aanmelden of vragen kan je terecht bij onderzoeker Yvonne Luigjes of onderzoeksassistent Rosalie van Woezik van het HDI, via 030 252 4020, yluigjes@hdi.nl of rvanwoezik@hdi.nl. Of klik op de link hieronder en laat je contactgegevens achter, dan nemen zij zo snel mogelijk contact op.


Aanmelden ->>


Bron: Helen Dowling InstituutDeel via

Lees verder...

 1. 7 juli 2020 Nieuwsbrief zomer 2020 is verzonden!
  Lees verder
 2. 6 juli 2020 PERSBERICHT: Geen anderhalve meter mogelijk bij patiënt met kanker - zorg voor extra bescherming
  Lees verder
 3. 30 juni 2020 Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief!
  Lees verder