Naast patiënten die lid zijn van ons patiëntenpanel en zorgverleners zijn ook andere mensen die zelf te maken hebben (gehad) met longkanker of in hun omgeving vrijwilliger bij ons. Anika is onze nieuwste vrijwilliger. Zij wordt ambassadeur voor Longkanker Nederland in een aantal ziekenhuizen.

“In augustus 2021 kreeg mijn moeder de diagnose kleincellig longkanker, stadium 4. Iets wat haar en ons als familie heel hard raakte. Toen en de tijd die daarop volgde heb ik haar bijgestaan in haar ziekte, haar behandelingen en bij de ‘normale’ dagelijkse dingen, die met longkanker in een ander daglicht komen te staan.

Het staat me nog als gisteren bij dat we in een ongelooflijke rollercoaster terecht kwamen, die bewuste zomer. Het oorverdovende nieuws. En vaak heb je soms veel meer vragen, dan je antwoorden vindt. En soms ben je je misschien niet eens bewust dat je ergens een vraag of behoefte hebt. Hoe fijn is het dan als iemand je daarin begeleidt.

Via de Podcast ‘longkanker heb je niet alleen’ en via SocialMedia ben ik in contact gekomen met Longkanker Nederland. Ik voelde meteen dat ik hierin iets wilde betekenen. Ik geloof namelijk dat er nog zoveel meer kan dan patiënten en naasten weten. Er zijn zoveel mensen, instanties en initiatieven die een patiënt en naasten kunnen helpen op diverse vlakken. Door vrijwilliger te zijn kan ik deze ervaring omzetten in iets moois. Iets wat in de toekomst voor een ander van grote waarde kan zijn.”

Hier vind je alle onze vrijwilligers en de leden van ons patiëntenpanel.

Anika 2


Deel via

Lees verder...

  1. 6 februari 2023 Uitreiking 1e boekje uitzaaiingen in de hersenen bij longkanker
    Lees verder
  2. 3 februari 2023 In memoriam Gera de Koning- lid van ons patiëntenpanel-rasoptimist
    Lees verder
  3. 31 januari 2023 De nieuwsbrief is weer verstuurd, ontvang jij hem al?
    Lees verder