Miriam Reeders 2

Longkanker Nederland werkt samen met patiënten met longkanker. Zij weten hoe het is om longkanker te hebben en wat zij graag anders zouden zien in de zorg. Graag stellen we een nieuwe vrijwilliger aan je voor:

Ik ben Miriam Reeders, 48 jaar. Ik werkte als leerkracht in het basisonderwijs. Daarnaast hou ik van buiten zijn, op mijn mountainbike of lopend. Dat doe ik met mijn man of met vrienden maar ook graag alleen.

Ik hou van het gevoel van iets nieuws ontdekken. Het idee dat je ergens komt waar je nog niet eerder bent geweest. Eind 2023 wenste ik mijzelf een avontuurlijk 2024. Dat is het zeker geworden maar niet helemaal zoals ik bedoelde.

Begin januari werd bij mij longkanker geconstateerd: de EGFR exon 20 mutatie. Dat is een zeldzame vorm van longkanker.

Ongeneeslijke longkanker veranderde mijn leven en dat van de mensen om me heen. De impact is gigantisch. Ik dacht tot dan toe dat longkanker iets was voor oude mensen en dat het verband hield met roken. Ik weet nu dat het een veel breder verhaal is en dat het iedereen kan overkomen. Om die reden wil ik me graag inzetten voor longkanker Nederland. Ik wil graag een positieve bijdrage leveren!

Iedereen kan longkanker krijgen, wees alert op de klachten die je kunt hebben als je longkanker hebt. Je vindt de klachten/symptomen en oorzaken hier.Deel via

Lees verder...

  1. 1 mei 2024 Zoekmachine onderzoeken nieuwe behandelingen longkanker - voor en door longartsen
    Lees verder
  2. 29 april 2024 De digitale nieuwsbrief wordt 1 mei verstuurd, sta jij al op de verzendlijst?
    Lees verder
  3. 17 april 2024 Vragenlijst over haaruitval door chemotherapie
    Lees verder