We zien steeds vaker dat gekleurde lintjes worden gebruikt om aandacht te vragen voor een maatschappelijk probleem of om solidariteit met mensen met een bepaalde ziekte uit te drukken. Deze lintjes worden awareness-ribbons genoemd oftewel ‘aandachtslintjes’. Het witte lintje staat symbool voor longkanker.

November longkankermaand hoog

Witte lintje
Tijdens de longkankermaand in november wordt wereldwijd extra aandacht gevraagd voor longkanker. Hierbij wordt het witte lintje gebruikt. Longkanker Nederland is in Nederland de patiëntenorganisatie die opkomt voor mensen met longkanker. Wij gebruiken naast het witte lintje ook #longkankermaand om extra aandacht voor longkanker en ons werk te vragen. Die aandacht is hard nodig, want nog steeds krijgen heel veel mensen longkanker. Hierdoor kent iedereen wel iemand die longkanker heeft of eraan is overleden.

Vraag ook aandacht voor longkanker
Niet iedereen weet dat november de maand is voor extra aandacht voor longkanker. En dat het witte lintje bij longkanker hoort. Besteed deze maand ook aandacht aan longkanker en gebruik het witte lintje en #longkankermaand bij al je berichten op sociale media. En verwijs mensen met longkanker en hun familie naar onze patiëntenorganisatie.

Doe meer en collecteer!
Wil je nog meer doen? Ga dan met jouw eigen digitale collectebus ‘online de straat op’ en collecteer voor patiëntenorganisatie Longkanker Nederland. Jouw opbrengst gebruiken we geheel voor het bereiken van onze doelen. Elke bijdrage is welkom: klein of groot.

Maak hier je eigen online collectebus voor patiëntenorganisatie Longkanker Nederland.

Alvast bedankt voor jouw hulp!Deel via

Lees verder...

  1. 30 oktober 2020 Herhaalde oproep: Vragenlijst over impact longkanker en slikken van tabletten of pillen
    Lees verder
  2. 28 oktober 2020 3 november Publiekslezing longkanker Antoni van Leeuwenhoek (online)
    Lees verder
  3. 22 oktober 2020 Samenwerking als uitgangspunt voor betere behandeling longkanker
    Lees verder