Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland maakte met artsen en patiënten een boek waarin de belangrijkste vragen en antwoorden over longkanker staan. Dit boek is nu ook te leen in bibliotheken in Nederland. Vandaag reikte Lidia Barberio, directeur van Longkanker Nederland het eerste exemplaar van het boek uit aan Jan ten Ham van de bibliotheek Neude in Utrecht.

Lidia en Jan in bieb Neude

Jan is collectioneur. Dat betekent dat hij bepaalt welke boeken de bibliotheek wil hebben. Jan: “Ik heb het boek over longkanker besteld omdat de ziekte nog steeds 1 van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland is. Het boek is daarom een goede aanvulling op onze gezondheidscollecte.”

87 bibliotheken

Normaal krijg je het boek Longkanker 100 vragen en antwoorden als je donateur wordt van patiëntenorganisatie Longkanker Nederland. Helaas weet niet iedereen dat er een patiëntenorganisatie is die informatie, advies en steun kan bieden aan mensen met longkanker en hun familie. Daarom heeft Longkanker Nederland het boek aangeboden aan alle bibliotheken in Nederland. Het boek is door 87 bibliotheken besteld.

Ook in Utrecht kun je het boek binnenkort lenen. Het is besteld door de bibliotheken Utrecht Neude en Utrecht Leidsche Rijn. Het boek is al te leen in verschillende bibliotheken in Nederland. Als het boek niet in jouw bibliotheek is, kun je het reserveren. Dan wordt het boek naar jouw bibliotheek gebracht en kun je het ook daar lenen.

Over het boek Longkanker 100 vragen en antwoorden

In het boek staat informatie over de ziekte longkanker, onderzoeken en behandelingen. Ook staan er tips en informatie in over organisaties en websites waar je voor steun en informatie terechtkunt. Het boek is een verzameling van 100 vragen over longkanker die door patiënten en hun familie zijn gesteld via de rubriek Vraag het de arts.

100 vragenboek


Deel via

Lees verder...

  1. 14 maart 2022 Zenuwpijn na chemotherapie? Zeker wat aan te doen! Doe mee met het LAX onderzoek
    Lees verder
  2. 9 maart 2022 Last van chronische pijnlijke neuropathie na chemotherapie? Doe mee aan onderzoek naar een online zelfhulptraining
    Lees verder
  3. 7 maart 2022 Video: Yasmin over ondersteuning en hulp van Longkanker Nederland
    Lees verder