Er komt nogal veel op je af als je de diagnose longkanker hebt gekregen. Het kan daarom fijn zijn om te horen hoe lotgenoten hiermee omgegaan zijn. Op onze website vind je een aantal interviews met mensen die zelf longkanker hebben, genezen zijn van longkanker of een dierbare hebben met longkanker. Zij delen hun ervaringen met je en geven tips.

Ad Verzendaal (1962), kreeg in 2018 de diagnose longkanker.

“Er zijn altijd uitzonderingen op de regel. Dat ik er nu eentje van ben, daar ben ik erg blij om. Ik heb vier zware chemokuren gehad en nu heb ik precies een jaar immuuntherapie. Even afkloppen, maar ik ben nog geen minuut ziek geweest van de behandeling. De kanker is helemaal weg. Mijn longarts noemt me een medisch wonder."

"Het begon allemaal een stuk minder positief hoor. Twee geleden jaar stond ik nog volop in het leven werkte en genoot van het leven. Opeens kreeg ik ontzettende hoofdpijn die niet stopte. Wekenlang stuurden ze me van het kastje naar de muur. Het voelde als een donkere tunnel, waar ik ook aan het einde geen lichtpuntje zag. Ik viel 40 kilo af. Van mij hoefde het niet meer. Gelukkig trok mijn huisarts, dokter De Winter, aan de bel. Hij regelde dat er ’s avonds om half 8 een scan van mijn hoofd werd gemaakt. Toen ontdekten ze wat ik allang wist: een flinke tumor in mijn kop. Een paar dagen later bleek dat het een uitzaaiing van longkanker was."

Voor het hele verhaal van Ad en andere persoonlijke verhalen, lees hier verder->Deel via

Lees verder...

  1. 4 juni 2020 In memoriam Gineke van Bergen (1963-2020)
    Lees verder
  2. 2 juni 2020 Huisarts Mirjam wil haar laatste levensfase niet thuis op de bank doorbrengen
    Lees verder
  3. 31 mei 2020 31 mei: Wereld Anti-Tabaksdag
    Lees verder