Er komt nogal veel op je af als je de diagnose longkanker hebt gekregen. Het kan daarom fijn zijn om te horen hoe lotgenoten hiermee omgegaan zijn. Op onze website vind je een aantal interviews met mensen die zelf longkanker hebben, genezen zijn van longkanker of een dierbare hebben met longkanker. Zij delen hun ervaringen met je en geven tips.

Claudia Jansen (1969) kreeg in februari 2019 de diagnose niet-kleincellige longkanker. "In november 2018 was ik net als heel Nederland een beetje verkouden en aan het hoesten. Het hoesten bleef langer en de huisarts dacht aan een longontsteking of virus op de longen. Hoe anders bleek het te zijn. In februari 2019 is er niet-kleincellige longkanker bij mij geconstateerd.

Met dit bericht stond de wereld voor mij en mijn dierbaren (even) stil. Het was toch alleen een longontsteking? Daarna leek ons leven wel een rijdende trein die van onderzoek, naar gesprek, naar behandeling reed en weer terug. De artsen vroegen of ik wilde springen en mijn vraag was alleen nog hoe hoog."

Lees het hele verhaal van Claudia en andere persoonlijke verhalen

Claudia patientenpanel


Deel via

Lees verder...

  1. 21 september 2020 Longkankeroperaties kunnen preciezer door VR-bril, 'Een absolute revolutie'
    Lees verder
  2. 16 september 2020 Claudia Jansen nieuw lid Patiëntenpanel Longkanker Nederland
    Lees verder
  3. 16 september 2020 Interview met Niels Harthoorn in dagblad Tubantia
    Lees verder