Claudia (1969) kreeg in februari 2019 de diagnose niet-kleincellige longkanker. "Met dit bericht stond de wereld voor mij en mijn dierbaren (even) stil."

Claudi header 1024x273

"Mijn naam is Claudia Jansen. Geboren in 1969 en getrouwd met Peter. In november 2018 was ik net als heel Nederland een beetje verkouden en aan het hoesten. Het hoesten bleef langer en de huisarts dacht aan een longontsteking of virus op de longen. Hoe anders bleek het te zijn. In februari 2019 is er niet-kleincellige longkanker bij mij geconstateerd. Met dit bericht stond de wereld voor mij en mijn dierbaren (even) stil. Het was toch alleen een longontsteking? Daarna leek ons leven wel een rijdende trein die van onderzoek, naar gesprek, naar behandeling reed en weer terug. De artsen vroegen of ik wilde springen en mijn vraag was alleen nog hoe hoog.

Mijn man en ik hadden afgesproken dat we vanaf nu eerlijk en alles naar elkaar zouden uitspreken en elke nodige behandeling zonder te mopperen zouden ondergaan.
Gelukkig had ik geen uitzaaiingen, was er een operatie mogelijk en zodoende is mijn volledige linker long en dus ook de tumor verwijderd. Ik ademde na de operatie al veel makkelijker en beter. Advies was ook 4 kuren preventieve chemotherapie. Ik ben hier zo ziek van geworden dat we in overleg met de longoncoloog hebben besloten deze stop te zetten. Zo een besluit doet wat met je gevoel “wat als ik het nu weer terug krijg omdat ik de kuren niet heb afgemaakt?’”.
Tijdens en na de operatie heb ik nog complicaties en andere dingen gehad zoals o.a. een gebroken rib van de operatie, acute aanval van draaiduizeligheid, twee frozen shoulders.

Ik ben in juli 2019 weer begonnen met werken en kon redelijk snel mijn leven oppakken, ook ben ik weer gaan sporten (tennis). Tuurlijk heb ik klachten en ben ik regelmatig erg moe, maar sommige dingen moet ik accepteren.

Ik heb veel dingen meegemaakt en hoop dit nooit meer mee te maken. Wat ik wel meeneem zijn de mensen om me heen, de warmte en genegenheid die ik heb mogen ontvangen. Vooral van mijn man, mijn beste vriendin Karin en mijn schoonzus Marjan. Dit zal ik nooit meer vergeten.

Ik kan er niks aan doen of voorkomen dat ik (mogelijk weer) ziek word, maar ik kan wel bepalen hoe ik mijn bed uitkom en wat ik met mijn dag doe. Dit is een tweede kans die ik heb gekregen en die wil ik ten volle benutten."

Tip van Claudia

Ik heb een tweede kans gekregen en die wil ik ten volle benutten.

LEEF je dag!

Met jouw hulp kunnen we mensen met longkanker blijven helpen Steun ons en doneer nu!


Deel via

Lees verder...

  1. 7 oktober 2020 Gea Breet: "Deel je ervaring met lotgenoten"
    Lees verder
  2. 1 mei 2020 Ad Verzendaal: "Een goede relatie met je arts is van groot belang voor het genezingsproces!"
    Lees verder
  3. 1 mei 2020 Niels Harthoorn: "Zorg goed voor jezelf en haal het beste uit het leven!"
    Lees verder