Speciaal in deze longkankermaand wordt er een podcastserie over longkanker uitgebracht. In de vierdelige podcastserie ‘In gesprek over longkanker’ praten longarts Annemarie Becker en patiënt Renée Dubois over verschillende aspecten van longkanker. Zij doen dit onder leiding van internist-oncoloog Koos van der Hoeven. Zowel de visie van de arts als de ervaringen van de patiënt komen uitgebreid aan bod. Iedere week komt een nieuwe aflevering online. Vrijdag 6 november is de eerste podcast te beluisteren.

Wie zijn de sprekers?

Renée Dubois werd in mei 2018 gediagnosticeerd met uitgezaaide, longkanker en wordt behandeld met doelgerichte therapie. Renée is actief bij het lotgenotencontact en lid van het patiëntenpanel van Longkanker Nederland. In de podcasts vertelt zij openhartig over haar ervaringen met de diagnostiek en behandeling, en hoe zij met de ziekte omgaat.

Dr. Annemarie Becker is werkzaam als longarts in het Amsterdam UMC. Naast longkanker heeft zij palliatieve geneeskunde als aandachtsgebied. Verder doet zij onderzoek naar gezamenlijke besluitvorming en patient reported outcomes bij de behandeling van longkanker.

Prof. dr. ir. Koos van der Hoeven treedt op als moderator. Hij is internist-oncoloog, met emeritaat, maar nog altijd zeer betrokken bij de oncologische zorg.

Komende vrijdag komt de eerste podcast online over de impact van de diagnose. Deze is via onze website te beluisteren.

Deze podcastserie is mede mogelijk gemaakt door geneesmiddelenbedrijf Takeda

Podcasts takeda

Deel via

Lees verder...

  1. 3 november 2020 Kankerspecialisten slaan alarm: ga op tijd naar de huisarts
    Lees verder
  2. 2 november 2020 Zaterdag 7 november webinar over longkanker
    Lees verder
  3. 1 november 2020 November longkankermaand: vraag aandacht voor longkanker
    Lees verder