PZNL
KWF

Op de website Kiezen & Delen vind je een 'spel' dat je kan helpen om vragen die je kunt hebben als je niet meer beter wordt bespreekbaar te maken.

"Kiezen & Delen is een spel vol dilemma’s, stellingen en vragen over het leven, ziek zijn en de dood. Het kan door iedereen gespeeld worden. Of je nu jong of oud bent, gezond of (ongeneeslijk) ziek. Want praten over het leven en de dood is voor iedereen zinvol. Hopelijk helpen deze vragen je om te ontdekken wat je echt belangrijk vindt. En om die keuzes te delen met je naasten en/of zorgverlener.

Ben je ziek en word je niet meer beter? Dan breekt de palliatieve fase van je ziekte aan. De zorg die je dan krijgt heet palliatieve zorg. Deze zorg heeft als doel dat je leven zo fijn mogelijk blijft. En vaak valt er nog heel wat te kiezen. Kiezen & Delen helpt je om over deze keuzes na te denken en je wensen en behoeften met anderen te delen. Het kaartspel is een initiatief van Palliatieve Zorg Nederland, in samenwerking met KWF. Deze organisatie wil dat zoveel mogelijk mensen weten dat palliatieve zorg bestaat en wat deze zorg kan inhouden."

Je kunt het spel hier downloaden.

Op de website van Longkanker Nederland vind je nog meer informatie die je kan helpen als je niet meer beter wordt.

Kaartspel kiezen of delen


Deel via

Lees verder...

  1. 10 oktober 2023 Bijeenkomsten samenwerkende ziekenhuizen: Rijnstate, Slingeland en Gelderse Vallei
    Lees verder
  2. 9 oktober 2023 NIEUW – Facebookgroep HER2-mutatie bij longkanker
    Lees verder
  3. 5 oktober 2023 Marina Visser: “Ik spring in het diepe.”
    Lees verder