Sick of smoking is de titel van een organisatie die opkomt voor mensen die ziek zijn geworden door tabaksverslaving. Longkanker wordt ook vaak door tabaksverslaving veroorzaakt. In 2016 begon Anne Marie van Veen, Sick of smoking.

Anne Marie had zelf longkanker en was vrijwilliger voor Longkanker Nederland. Ze wilde voorkomen dat haar vier kinderen ook ‘verleid worden’ om te gaan roken en hier ziek van worden. Daarom richtte ze Sick of smoking op. In 2019 overleed Anne Marie aan de gevolgen van longkanker.

Wet Rookvrije Generatie - teken de petitie

Longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker zetten haar werkt voort. Zij willen dat er een wet komt die zorgt dat, het net als in Australië, op een gegeven moment niet meer mogelijk wordt voor jongeren om sigaretten te kunnen kopen. De Wet Rookvrije Generatie legt vast dat iedereen geboren vanaf 2017 de rest van zijn leven geen sigaretten meer kan kopen. De wet zorgt ook dat vanaf 2035, als deze kinderen 18 worden, elk jaar de minimumleeftijd voor tabaksverkoop met een jaar wordt verhoogd. Wil je ook dat deze wet er komt? Teken dan de petitie van Sick of smoking voor een rookvrije generatie.

Sick of smoking is ook actief op Tik Tok om zoveel mogelijk jongeren te bereiken. Hoe jonger je begint met roken, des te groter de kans is om verslaafd te worden aan roken.

Op de website van Sick of smoking staan verhalen van nabestaanden van mensen die door tabaksverslaving zijn overleden.

Wil jij ook jouw verhaal vertellen en hiermee bijdragen aan de bewustwording van de gevaren van tabaksverslaving?
Mail dan naar info@sickofsmoking.nl

Anne marie website Anne Marie van Veen


Deel via

Lees verder...

  1. 12 mei 2022 23 mei Europees webinar over thymomen en thymuskanker
    Lees verder
  2. 12 mei 2022 Dag van de Verpleging – in actie voor oncologieverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten
    Lees verder
  3. 4 mei 2022 Eva Kroot is genomineerd voor The Best Social Awards 2022
    Lees verder