De broers Bo en Florian Willems lopen mee met de Nijmeegse 4Daagse. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar ze helpen er ook anderen mee. Bo en Florian vragen aandacht voor longkanker en halen geld op voor Longkanker Nederland. Dat doen ze omdat zij in mei hun vader verloren aan longkanker. Bo en Florian lopen niet alleen, maar samen met vrienden die hen steunen.

Op dit moment heeft 'Got Lungs?' al ruim €5.000 opgehaald en ze hopen op nog veel meer steun.
Help je mee? Dat kan door te klikken op deze link.

Bo

Wanneer werk en privé elkaar kruisen

Zowel Florian als Bo hebben in hun werk te maken met longkanker. Florian in zijn werk als fysiotherapeut en Bo als Medical Lead voor het longoncologisch portfolio bij een geneesmiddelenbedrijf waar hij onder andere bezig is met een promotietraject op het gebied van vroege opsporing van longkanker.

In november 2022 gaat hun vader naar de dokter. Er wordt gedacht aan een longontsteking, het blijkt uitgezaaide longkanker. En vanaf dat moment is het allemaal heel snel gegaan. Afgelopen mei overlijdt hun vader. “De eerste twee maanden ging het eigenlijk nog best redelijk. Onze vader voelde zich niet heel ziek. Daarna kwamen wel de eerste klachten en merkten we vaker dat onze vader echt ziek was. Ook lieten de scans zien dat het steeds verder achteruit ging. We zijn blij dat hij nog een tijdje in goede kwaliteit van leven bij ons is geweest.”

Doordat zijn vader longkanker kreeg, besefte Bo zich nog beter wat Longkanker Nederland kan doen en betekenen voor mensen die geraakt zijn door longkanker. “Ook al had onze vader daar zelf minder behoefte aan. Het is fijn dat lotgenotencontact mogelijk is, er goede patiëntinformatie gedeeld wordt en dat de belangen behartigd worden."

Een tijdje later besloten de broers om met hun deelname aan de Nijmeegse 4Daagse geld op te halen voor Longkanker Nederland.

Florian

Topteam!

De teamnaam ‘Got Lungs?’ is niet zonder reden gekozen, maar om mensen er bewust van te maken dat je zuinig moet zijn op je longen. “Wij hebben gemerkt dat er een stigma is op longkanker en dit is onterecht. Toen we ons inschreven zagen we dat er pas €25 was opgehaald voor dit goede doel. Onbegrijpelijk, ook omdat ze zagen dat andere goede doelen zoveel meer geld ophaalden. Roken is een verslaving waar moeilijk vanaf te komen is. Overigens zijn er ook patiënten met longkanker die nooit hebben gerookt.”

Bo, Florian en hun vriendengroep gaan ervoor: zoveel mogelijk geld ophalen voor Longkanker Nederland. Op dit moment hebben zij al ruim €5.000 opgehaald en ze hopen op nog veel meer steun. Help je mee? Dat kan door te klikken op deze link.Deel via

Lees verder...

  1. 19 juni 2023 De mantelzorgmakelaar
    Lees verder
  2. 13 juni 2023 Hoe ervaar jij de zorg in het Erasmus MC voor thymomen en thymuskanker?
    Lees verder
  3. 8 juni 2023 Stel je vraag aan Anthonie van der Wekken, longarts in het UMCG met specialisatie doelgerichte therapieën
    Lees verder