In haar dagelijks leven werkt Janneke van der Stap als verpleegkundig specialist op de afdeling longoncologie in het UMC Utrecht. Op 27 januari schaatst zij 200 km.

Janneke heeft nog nooit 200 km geschaatst maar op 27 januari schaatst ze de Weissensee. Dat wordt ook wel de 'alternatieve Elfstedentocht' genoemd, en is dus 200 km...

Janneke gaat voor het principe 'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan'. Die 200 km gaat ze vast halen.

Met deze schaatstocht wil ze ook nog eens geld ophalen om Longkanker Nederland te steunen.

Ik collecteer omdat:

Ik in mijn dagelijks werk zie hoe zwaar het is om te leven met longkanker. Wij stellen patiënten voor enorme uitdagingen: vervelende onderzoeken, wachten op uitslagen, leven met bijwerkingen, etc. De veerkracht die ik daarbij zie is enorm.

Om de bewondering die ik daarvoor heb én om zelf te ervaren hoe het is om af te zien en door te moeten gaan, ga ik 200km schaatsen op de Weissensee op 27 januari 2023.

De volledige opbrengst van deze collectebus .gaat naar Longkanker Nederland, zodat al het waardevolle werk wat zij doen voor patiënten - zoals lotgenotencontact, het verbeteren van voorlichting en op vele manieren bijdragen aan onderzoek - kunnen voortzetten!

Iedere bijdrage - klein of groot - is heel welkom. Dankjewel!


IMG 20221212 WA0002 2

Deel via

Lees verder...

  1. 19 december 2022 Boekje voor familie en vrienden
    Lees verder
  2. 14 december 2022 Renée Dubois, lid patiëntenpanel, Utrechter van de week
    Lees verder
  3. 7 december 2022 Vrijwilligers bedankt voor jullie hulp!
    Lees verder