Op Wereldkankerdag, dinsdag 4 februari, besteedt het Catharina Ziekenhuis in samenwerking met ons en andere patiëntenorganisaties, de organisatie van Wereldkankerdag en Omroep Brabant via de website en Facebook live aandacht aan vier grote tumorsoorten. Onder de naam ‘App de Expert’ worden in de middag en avond vier live-uitzendingen uitgezonden over kanker. Per uitzending staat één tumorsoort en behandeling centraal. Gekozen is voor longkanker, darmkanker, gynaecologische kanker en borstkanker. Tijdens de uitzendingen kunnen kijkers via Whatsapp en Facebook live vragen stellen aan kankerexperts van het Catharina Ziekenhuis.

Programma

15.30 uur: Longkanker en imuuntherapie - met longartsen Ben van den Borne en Quincy de Waard

16.30 uur: Darmkanker met chirurg Pim Burger en radiotherapeut Jeltsje Cnossen

18.30 uur: Gynaecologische kanker met chirurg Ralph Hermans en oncoloog Jurgen Piek

19.30 uur: Borstkanker met chirurg Yvonne van Riet en internist oncoloog Birgit Vriens

Tussen 15.30 en 16.00 uur worden ingestuurde vragen van kijkers over longkanker en immuuntherapie beantwoord door longartsen Ben van den Borne en Quincy de Waard. Tijdens de uitzending kunnen kijkers ook hun vraag via WhatsApp sturen naar 06-175 08 100. Ook vragen die via Facebook binnenkomen worden doorgezet naar de studio.

Let op: de uitzending is al geweest. Je kunt geen vragen meer stellen via WhatsApp, Facebook of E-mail.

De live-uitzending wordt gepresenteerd door Cindy de Koning. Naast ons Facebook-kanaal en onze website is de uitzending ook te volgen via de website en het Facebookkanaal van Omroep Brabant en Wereldkankerdag.nl. Het Catharina Ziekenhuis zendt de programma’s uit via het eigen Facebook- en Youtubekanaal.

Heb jij een vraag over longkanker en immuuntherapie?

Longkanker is een van de meest voorkomende kankers. Bij longkanker ontstaat er een kwaadaardige tumor in een long.

Heb jij nu al een vraag over longkanker en immuuntherapie? Mail die dan naar longkanker@catharinaziekenhuis.nl en kijk naar het antwoord op dinsdag 4 februari 2020 om 15.30 uur.

Let op: de uitzending is al geweest. Je kunt geen vragen meer stellen via WhatsApp, Facebook of E-mail.

Informeren patiënten

‘App de Expert’ is een initiatief van Omroep Brabant, patiëntenorganisaties en het Catharina Ziekenhuis. Door het geven van informatie over kanker en de mogelijkheid om direct vragen te stellen aan experts willen we patiënten en hun naasten zo goed mogelijk informeren over kanker, de behandeling ervan en de gevolgen van de ziekte op korte en lange termijn.
Deel via

Lees verder...

  1. 30 januari 2020 Lidia aan het woord in NPO Radio 1 programma 'Stax&Toine' over longkankerscreening
    Lees verder
  2. 30 januari 2020 Reactie op het artikel over longkankerscreening in de Volkskrant
    Lees verder
  3. 29 januari 2020 Gecentraliseerde zorg voor patiënt met gemuteerd longcarcinoom
    Lees verder