Negen sportievelingen liepen dit jaar de Nijmeegse Vierdaagse om geld op te halen voor Longkanker Nederland. Bert, Tom, Berber, Pauline en Sabrina, Sjanny, Georgina, Kees en Rob, haalden allemaal op tijd de finish. Wat een topprestatie! Met hun inspanningen hebben ze tot nu toe €4.832,71 opgehaald voor mensen met thymomen.

Alle negen liepen ze vier dagen lang 40 km per dag. Af en toe was het zwaar en afzien, maar de gezelligheid en het enthousiasme overheerst. Dat laatste is goed te merken als we de lopers op vrijdag binnenhalen op de St. Annastraat in Nijmegen. Er heerst een uitgelaten sfeer en de lopers lijken helemaal niet moe. Kees liep de Vierdaagse zelfs al voor de 30e keer!

Ze vonden het allemaal bijzonder maar ook geweldig om voor Longkanker Nederland te lopen. Dit geeft toch een andere dimensie aan de Vierdaagse. Ook leverde het gesprekken op over longkanker met andere lopers. Of een groepsfoto met andere mensen die lopen tegen kanker. Longarts Berber zegt hierover: “Al was het soms misschien even afzien, dit is niets in vergelijking met wat mensen met longkanker allemaal meemaken. Het geeft me veel voldoening om via de Vierdaagse ook op een andere manier een steentje bij te dragen.”

Steun de lopers of het project voor mensen met thymomen

Tot donderdag 1 augustus 2019 kun je dit project of een van de deelnemers nog steunen. Daarna maken we het eindbedrag bekend. De tussenstand op maandag 29 juli is: €4.832,71.

De opbrengst wordt volledig gebruikt voor patiënten met een bijzondere vorm van longkanker: thymomen. Deze ziekte wordt door longartsen behandeld. Er is nog geen patiëntenorganisatie voor deze groep. Met de opbrengst kunnen we ook mensen met thymomen informatie en lotgenotencontact bieden. Hoe we dit gaan doen maken we vrijdag 2 augustus bekend.

Doneer via deze link ->>

Bekijk het fotoalbum voor alle foto’s ->>Deel via

Lees verder...

  1. 19 juli 2019 Biomarkers verhogen kans op effectief behandelen longkanker
    Lees verder
  2. 15 juli 2019 Longkanker Nederland lid van Long Alliantie Nederland (LAN)
    Lees verder
  3. 12 juli 2019 Een gehavend lichaam verdient steun in het hoofd
    Lees verder