Een radioloog is een arts die helpt bij het stellen van de diagnose longkanker. Dat doet een radioloog door foto's en scans. Ook als iemand onder behandeling is voor longkanker, worden er scans gemaakt. Dan zijn de scans om te zien of de longkanker door de behandeling kleiner wordt. Heb jij vragen die je aan een radioloog wilt stellen? Rianne Verhees is radioloog in het Catharinaziekenhuis en geeft antwoord op jouw vragen.

Rianne Verhees werkt sinds september 2008 als thorax radioloog in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven. Zij is gespecialiseerd in longoncologie (longkanker).

Deze radioloog weet heel veel van haar vak en kan daarover duidelijke uitleg geven. Dat deed ze bijvoorbeeld tijdens een presentatie die je hier kunt terugkijken.

Als er in het ziekenhuis onderzocht wordt of je longkanker hebt, worden er allerlei onderzoeken gedaan. Maar waarvoor zijn al die verschillende beelden nodig? En als je een behandeling krijgt, worden er tijdens controles ook weer scans gemaakt. Maar waarom de ene keer de ene soort scan en de andere keer een andere soort?

Je kunt het vragen op onze website via onze Rubriek Vraag het de arts.

Rianne Verhees


Deel via

Lees verder...

  1. 7 maart 2023 Wat Longkanker Nederland doet voor mensen met thymomen en thymuskanker
    Lees verder
  2. 5 maart 2023 In memoriam John Franke, een lief mens en strijder voor het bevolkingsonderzoek naar longkanker
    Lees verder
  3. 1 maart 2023 Een compliment voor jou- want 1 maart is complimenten dag
    Lees verder