Zaterdag 4 maart is John Franke overleden. In 2020 kreeg hij de diagnose longkanker. Dat was ook het jaar waarin we de krachten bundelden en samen gingen strijden voor een bevolkingsonderzoek naar longkanker. John kreeg een aantal jaar eerder een longfoto. Daar was geen longkanker op te zien. Als hij toen een CT-scan had gekregen, was hij er nog geweest is zijn stelling. Voor hem zou het geen verschil meer maken, maar voor anderen met een hoog risico op longkanker wil hij dat er een bevolkingsonderzoek komt met zo een CT-scan.

John was een ondernemer in hart en nieren. Ook heeft hij op hoog niveau gesport. Die ondernemers- en topsport mentaliteit maakte dat hij tot het allerlaatste aandacht bleef vragen voor een bevolkingsonderzoek naar longkanker.

In interviews voor kranten, TV en radio, in een podcastserie, bij de plaatselijke en landelijke politiek, overal vroeg John aandacht voor het vroeg opsporen van longkanker. Net als bij hem, wordt longkanker bij veel mensen pas in een laat stadium gevonden waarbij geen genezing meer mogelijk is. Dat kan en moet anders vond hij. Als het aan John lag, zorgde hij ervoor dat er in heel Nederland vrachtwagens zouden staan met een CT scan erin waar je kan binnen lopen om te laten controleren of er iets verdachts te zien is op jouw longen. John dacht graag groot.

Een heel serieus thema, maar ook positiviteit en humor typeert John. Zelf riep hij altijd “Alleen humor doodt de tumor”. In een vlog vertelde hij over zijn leven met longkanker. Zelfs het bericht dat hij niet lang meer zou leven wist hij ‘luchtig’ op te schrijven op Instagram waar hij ook actief op was.

John was mooi van binnen en van buiten. Door de gevolgen van zijn ziekte hield hij veel vocht vast waardoor ook zijn gezicht opzwol. Dat vond hij niet leuk, maar het weerhield hem er niet van om met zijn gezicht in de media te blijven verschijnen.

Een prachtig gezin laat hij achter, een mooi bedrijf en hoop voor anderen dat zij wel kunnen genezen van longkanker. Wij wensen iedereen die deze fijne man moet missen heel veel sterkte en in het bijzonder zijn vrouw Lydia, zijn kinderen en zijn ouders.

John


Deel via

Lees verder...

  1. 1 maart 2023 Een compliment voor jou- want 1 maart is complimenten dag
    Lees verder
  2. 28 februari 2023 Zorgkosten terugvragen bij de belastingdienst
    Lees verder
  3. 20 februari 2023 In memoriam Yvian Jenniskens
    Lees verder