• Pijn aan longen

  Answer Question
  0
  0

  Goedenavond,

  Ik heb eens per 1 of 2 maanden erge pijn aan mijn longen, dit voel ik voornamelijk op mijn rug in het midden, tussen mijn schouderbladen. Maar ook aan de onderkant van mijn longen wat ik meer aan de borstkant voel.

  De pijn voelt brandend/stekend en maakt dat ik alles verder moet laten vallen. Het komt dan met vlagen, constant pijn maar af en toe heel erg, op mijn hartslag, adem lijkt geen invloed te hebben.

  Ik heb gerookt van mijn 14e tot 21e en op mijn 25e nog een jaar. Ik ben nu 28. Ik ben alle keren gestopt omdat ik toen ook de ernstige pijn, veel frequenter, had. Er is rond mijn 21/22e gedacht aan astma, maar het lijkt niks met ademen van doen te hebben. Ik haal voldoende zuurstof uit mijn longen en ik heb ook een goede conditie. Ook ben ik toen onderzocht voor een bloedprop, foto’s wn bloed prikken, maar ook hier kwam niks uit. Als ik nu in druk verkeer ben geweest of in een rokersruimte heb gestaan is de kans groot dat ik de dag erop deze pijn krijg. Maar soms heb ik het zonder duidelijke aanleiding.

  Soms denk ik dat het ook mijn slokdarm zou kunnen zijn omdat ik de pijn op de plek voel waar ik het ook voel steken als ik bijvoorbeeld te veel brood in 1 keer doorslik zonder water. Maar omdat ik wel denk dat een aanleiding roken is, denk ik dat eigenlijk niet.

  Ik ben bang dat ik uiteindelijk iets aan mijn longen zal krijgen omdat het erop lijkt dat ze erg zwak zijn. Ik weet niet wat ik nog zou kunnen bedenken wat er aan de hand is, geeft u enig idee wat er mis zou kunnen zijn?

  Ik ben verder gezond, ik slik levoceterizine.

  Marked as spam
  Datum bericht 06-01-2018 00:50
  39 views

  (1)

  0
  Private answer

  De longen hebben geen pijnzenuwen dus de oorzaak van al deze klachten lijkt niet van de longen te komen. Het kan zijn dat u verkeerd ademt, de ademhalingsspieren overbelast zijn.
  Astma en longembolieën zijn uitgesloten. De longen kunnen hierdoor niet verzwakken.

  Marked as spam
  Beantwoord op 10-01-2018 17:40