"Mijn naam is Diana Bakker en ik ben 52 jaar oud. Mijn leven was een leuke afwisseling tussen werken en plezier maken. Ik genoot van vakanties, uitjes en winkelen. Ik had een onbezorgd leven. Eind 2018 kreeg ik de diagnose niet-kleincellige longkanker met uitzaaiingen in de botten."

Diana Bakker panel website

"Ik kwam naar het ziekenhuis voor de uitslag van een hartscan en ging met de diagnose longkanker naar huis. Mijn wereld stond vanaf dat moment op z’n kop. Ik hoorde de diagnose maar kon het nog niet bevatten. Ik zat meteen in de ziekenhuismolen. Ik kreeg PET-scans en een punctie om te bepalen welke soort longkanker ik had. En om te kijken welke behandeling ik het beste kon krijgen. Mijn vooruitzicht was helaas niet zo goed maar inmiddels had ik een knop omgezet. Ik zei tegen mijn familie: “Dit alles gaan we overwinnen.”

Ik kwam bij een geweldige longarts en kreeg immuuntherapie. De eerste kuur was natuurlijk eng maar ik had weinig last van bijwerkingen. Ik had de standaard dingen zoals vermoeidheid en een pijnlijk lijf. Over het algemeen was het goed te doen. Door het fijne contact met de arts en de meiden op de dagbehandeling, heb ik er geen dag tegenop gezien om naar het ziekenhuis te gaan voor de behandelingen. Inmiddels is het 2022 en gaat het nog steeds geweldig met mij. De immuuntherapie is goed aangeslagen en ik voel me (op wat kleine dingen na) prima."

"Ik heb de afgelopen jaren best een hoop ingeleverd maar ik ben er nog. Ik ben inmiddels van plan om 100 te worden! Nu ik niet meer werk, heb ik meer tijd om op een positieve manier met longkanker bezig te zijn."

Tip van Diana

"Blijf positief, zo bereik je meer!"

Met jouw hulp kunnen we mensen met longkanker blijven helpen Steun ons en doneer nu!


Deel via

Lees verder...

  1. 25 januari 2022 Lennie de Man: "Geniet NU, want straks is NU niet meer!"
    Lees verder
  2. 19 juli 2021 Aukje Bakker: “Na bijna vier jaar kan ik nu zeggen dat longkanker ook een deel van mij is geworden.”
    Lees verder
  3. 10 december 2020 Claudia Jansen: "LEEF je dag!"
    Lees verder