Heb je een vraag over longkanker, jouw diagnose, onderzoeken of behandeling? Of een andere vraag over longkanker? Stel jouw vraag direct aan de arts via de rubriek ‘Vraag het de arts’ op onze website. Afhankelijk van jouw vraag, wordt deze beantwoord door een van onze experts: longarts, longchirurg, radiotherapeut, patholoog of radioloog.

Waarom deze rubriek?

Wanneer je hoort dat je longkanker hebt, krijg je opeens te maken met de ziekenhuiswereld. Je hoort namen van onderzoeken en behandelingen die je niet kent. Of je bent informatie vergeten die verteld is of hebt deze niet goed begrepen. Je kunt altijd jouw eigen arts of verpleegkundige vragen stellen over dingen die je niet begrijpt. Ook kan je het altijd laten weten als je het ergens niet mee eens bent. Wil je toch liever je vraag aan een andere arts stellen, dan kan dat via onze rubriek Vraag het de arts. Het maakt niet uit in welke fase van het zorgtraject je zit. Je kunt de vraag altijd stellen.

De artsen uit deze rubriek geven antwoord op jouw vraag. Dit is iets anders dan een second opinion.

Wat zijn de mogelijkheden voor een second opinion?

Longkanker is een ernstige ziekte. De behandeling is vaak zwaar. Je wilt er daarom zeker van zijn dat je de juiste behandeling krijgt. Heb je behoefte aan een tweede mening? Twijfel je aan de behandeling die je arts je voorstelt? Of wil je meer zekerheid? Vraag dan een second opinion aan bij een andere arts. Een second opinion is een oordeel van een andere arts dan de arts die je behandelt. Voor een second opinion heb je een verwijzing van jouw eigen arts nodig om jouw second opinion vergoed te krijgen door jouw zorgverzekering. Jouw arts zal daar altijd aan meewerken. Een second opinion kun je op elk moment tijdens je ziekteproces aanvragen. Ook wanneer je bijvoorbeeld van behandeling verandert. Een gespecialiseerd ziekenhuis of academisch/universitair ziekenhuis heeft vaak de nieuwste kennis in huis, het is aan te raden daar je second opinion aan te vragen.

Wie zijn de artsen?

Zes artsen beantwoorden voor ons de rubriek. Hieronder staan ze genoemd. Elke arts heeft een eigen aandachtsgebied. De artsen zijn gekoppeld aan een aantal categorieën in de rubriek. Hierdoor kunnen ze de verschillende vragen goed beantwoorden. Soms verwijzen de artsen je door naar jouw eigen behandelaar omdat ze bijvoorbeeld niet al jouw uitslagen van onderzoeken hebben. Lees meer over de artsen.

Artsen vraag het de arts DEF

Heb je een vraag over longkanker? Stel deze aan een van onze experts

In de afgelopen jaren zijn er al meer dan 700 vragen gesteld aan onze artsen via deze rubriek.
Heb je ook een vraag over longkanker? Stel jouw vraag aan de arts via dit formulier. Je krijgt een e-mail als de arts jouw vraag heeft beantwoord.
Let op: zet geen persoonlijke gegevens, zoals je naam, telefoonnummer of patiëntgegevens in de vraag of bij de uitgebreide informatie. De geredigeerde vraag en het antwoord komen namelijk op de website en zijn door iedereen te lezen.

Vragen over corona(vaccin) en longkanker

Er leven veel vragen over het coronavaccin en de volgorde van vaccineren, met name bij (ernstig) zieke mensen, zoals mensen met longkanker. Heel begrijpelijk. Helaas is er momenteel ook nog veel onduidelijk. De artsen uit de rubriek Vraag het de arts kunnen deze vragen niet beantwoorden. De beschikbare kennis is volop in ontwikkeling en de situatie verandert continu (zoals de beschikbaarheid van vaccins) en daarmee ook het vaccinatiebeleid. Op onze pagina Coronavirus en longkanker proberen we je zo goed mogelijk te informeren over de laatste stand van zaken.

Special Longkanker and Pfizer deel achterzijde

Deel via

Lees verder...

  1. 15 maart 2021 Leestip: Tussenland. Over leven met de dood in je schoenen
    Lees verder
  2. 11 maart 2021 Irma Keegstra (55) heeft drie keer kanker: ‘Ik ben me veel meer bewust van de kwetsbaarheid van de mens’
    Lees verder
  3. 10 maart 2021 Oproep: vrouwen gezocht die willen meedoen met onderzoek naar communicatie in kankerzorg
    Lees verder