Wie kanker heeft en niet meer kan genezen, komt terecht in Tussenland: een overgangsgebied tussen leven en dood waar in je de weg niet kent en waarvan je de taal niet spreekt. Dit boek is een wegwijzer in Tussenland. Een boek voor lotgenoten en zorgprofessionals.

Openhartig beschrijft Jannie Oskam wat haar overkwam toen bij haar in 2019 uitgezaaide borstkanker werd geconstateerd. Haar ervaringen verweeft ze met de verhalen van zes ‘medereizigers’, zes zorgprofessionals en diverse experts. Hierdoor krijg je een gevarieerd beeld van het leven met de dood en lees je over de waarde van palliatieve zorg.

Veel mensen denken dat de palliatieve zorg alleen bedoeld is voor de laatste weken van het leven. Niets is minder waar. Een verblijf in Tussenland kan jaren duren, en dat brengt nieuwe vragen en dilemma's met zich mee. Ook professionals hebben vaak geen goed beeld van de palliatieve zorg. Of ze durven er niet over te praten. Het gevolg is dat veel mensen na de diagnose ongeneeslijk ziek verstoken blijven van goede zorg.

Tussenland is een waardevol boek voor iedereen die te maken heeft met palliatieve zorg: van patiënten, naasten en zorgverleners tot managers, bestuurders, beleidsmakers en financiers.

Over Jannie Oskam

Jannie Oskam (1954) studeerde sociale wetenschappen en heeft dertig jaar in ervaring in de zorg. In 2015 verloor ze door borstkanker haar baan als organisatieadviseur. Sindsdien is ze actief als mee- en tegendenker en brengt ze het perspectief van patiënten gevraagd en ongevraagd onder de aandacht.

Meer informatie

Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel of rechtstreeks bij de uitgever. Lees meer over het boek.

Tussenland web


Deel via

Lees verder...

  1. 11 maart 2021 Irma Keegstra (55) heeft drie keer kanker: ‘Ik ben me veel meer bewust van de kwetsbaarheid van de mens’
    Lees verder
  2. 10 maart 2021 Oproep: vrouwen gezocht die willen meedoen met onderzoek naar communicatie in kankerzorg
    Lees verder
  3. 10 maart 2021 Webinar longkanker op woensdag 31 maart
    Lees verder