Vandaag – 1 augustus – is het Wereld Longkankerdag. Een dag waarop er over de hele wereld extra aandacht is voor longkanker. En een dag waarop wij stilstaan bij alle mensen die longkanker hebben of hebben gehad en hun naasten. Vandaag vragen wij extra aandacht voor patiënten met een mutatie, een uiterst zeldzame vorm van longkanker.

Steeds vaker krijgen mensen met kanker DNA-onderzoek om afwijkingen in het DNA op te sporen. Zo komt de arts meer te weten over de eigenschappen van de tumor. Het DNA-onderzoek kan bijvoorbeeld helpen om een behandeling te kiezen, doelgerichte therapie. Dit gebeurde ook bij de behandeling van Renée, die longkanker heeft en lid is van ons Patiëntenpanel. In deze video vertelt ze meer over dit onderzoek, de behandeling die ze krijgt en haar leven met longkanker.

Doelgerichte therapie is een behandeling met tabletten die als doel heeft de kankercellen te doden. Als deze tabletten bij jou werken, kan je langer leven met longkanker. Deze behandeling geeft minder beschadiging aan gezonde cellen dan chemotherapie. Doelgerichte therapie is alleen voor patiënten met een mutatie of translocatie.

Lees meer over doelgerichte therapie ->>Deel via

Lees verder...

  1. 1 augustus 2020 1 augustus Wereld Longkankerdag: extra aandacht voor patiënten met een mutatie - Onderzoek
    Lees verder
  2. 1 augustus 2020 1 augustus Wereld Longkankerdag: extra aandacht voor patiënten met een mutatie
    Lees verder
  3. 30 juli 2020 Margit Manders- van Dorp nieuw lid Patiëntenpanel Longkanker Nederland
    Lees verder