Longkanker Nederland heeft nu 8 praatkaarten. De kaarten zijn ontwikkeld in samenwerking met NFK, Pharos en collega patiëntenorganisaties. Een praatkaart kan de behandelaar gebruiken bij het geven van informatie aan patiënten over de ziekte of behandeling. Een kaart bestaat uit begrijpelijke tekst en afbeeldingen.

Praatkaarten longkanker

De praatkaarten zijn een ondersteuning voor zorgverleners bij het informeren van patiënten op een begrijpelijke manier. De afbeeldingen op de kaart zijn een aanvulling op de tekst. Daardoor zorgen ze dat de boodschap nog duidelijker is. Doordat de patiënt de informatie beter begrijpt, ondersteunen praatkaarten ook het samen beslissen. Na het consult kan de patiënt de kaart mee naar huis nemen. Hierdoor is de informatie thuis nog eens rustig na te lezen, ook door familie en vrienden.

Voor longkanker zijn er praatkaarten over:

Training voor professionals

Ben je behandelaar en wil je mensen leren herkennen die moeite hebben om informatie over longkanker te begrijpen? En wil je meer informatie en handvatten krijgen om informatie duidelijk over te brengen? Meld je dan aan voor de gratis cursus op 15 december 2020 van 18.30 – 21.30 uur. De online training wordt gegeven door Pharos en is geaccrediteerd.

Aanmelden
Stuur je aanmelding voor 11 november 2020 aan info@longkankernederland.nl
Er is plek voor 6 gespecialiseerde verpleegkundigen of verpleegkundig specialisten op het gebied van longkanker.

Meer informatie

Praatkaarten longkanker

Deel via

Lees verder...

  1. 4 november 2020 Podcastserie ‘In gesprek over longkanker’
    Lees verder
  2. 3 november 2020 Kankerspecialisten slaan alarm: ga op tijd naar de huisarts
    Lees verder
  3. 2 november 2020 Zaterdag 7 november webinar over longkanker
    Lees verder