In maart van dit jaar overleed John Franke aan longkanker. Een sporter in hart en nieren. Hij deed lang topsport en de topsportmentaliteit heeft hij altijd gehouden. John kwam terwijl hij zelf ziek was tot op zijn sterfbed op voor de belangen van mensen met longkanker. Een bevolkingsonderzoek naar longkanker dat moet er komen was zijn motto! John wordt enorm gemist. Het was een ontzettend warme persoon. Op zijn uitvaart waren honderden mensen. En wat een familie heeft hij! Zij proberen sterk te zijn en blijven zich inzetten voor mensen met longkanker.

Foto Johan John en Lydia

"Na lang wikken en wegen heb ik besloten te vertrekken voor weer een ultra fietstocht.
Ik vertrek woensdag 20 september met de Flixbus met fiets vanaf het hoofdstation in Groningen naar de Hanzestad Lübeck om donderdagmorgen vroeg te vertrekken langs de Hanzesteden aan de Ostsee kust over een afstand van circa 1000 km.
Na Berlijn zal ik afbuigen via de Elberoute naar Hamburg om vandaar met de Flixbus terug te keren naar Groningen.
Daarvoor zal ik een uitstapje maken vanaf Stendal naar Ludwichslust een voor mij bekende regio waar ik na de val van de muur begin 1990 tot 1996 nog een aantal jaren ook samen met wijlen zoon John meubelzaken heb gehad Meubelgigant “Möbel aus Holland”

Drie jaar geleden fietste ik van Nice dwars door Frankrijk naar San Sebastian en langs de westkust terug naar Bordeaux.
Inmiddels twee jaar geleden “toen het nog kon” fietste ik samen met mijn zoon John, met als kwartiermaker Lydia zijn vrouw in een camper met Guus de hond, een beladen tocht vanaf de Pyreneeën naar Santiago de Compostella (zie de foto).

John was toen al terminaal ziek en is helaas aan de verschrikkelijke ziekte longkanker op 4 maart dit jaar overleden.
Het is voor ons allemaal een groot verlies en moeilijk te accepteren.
Iedereen verwerkt zo`n gemis op zijn eigen manier. Voor mij is fietsen on my own de beste manier om de kop leeg te maken en een soort van therapie het verleden te accepteren.

Heb met Johns familie overlegd deze tocht op te dragen aan hem en u in alle bescheidenheid te vragen voor een donatie aan Longkanker Nederland. Dat kan door een donatie te doen in mijn digitale collectebus.
Johns streven was een bus voor longkankeronderzoek te realiseren zodat in de toekomst vroegtijdig deze rotziekte zal kunnen worden opgespoord.

Zal op mijn bijna 83ste nog een beste klus worden maar ik doe bij leven en welzijn wat nog in mijn vermogen ligt, heb er wel zin in.
Ik zal jullie voor zover mogelijk op FB dagelijks op de hoogte houden van mijn escapades.
Ik zie uw belangstelling met veel plezier met veel plezier tegemoet."
Deel via

Lees verder...

  1. 19 september 2023 Webinar Thymomen en thymuskanker ben jij erbij?
    Lees verder
  2. 14 september 2023 Stel nu ook je vraag aan een nucleair geneeskundige
    Lees verder
  3. 12 september 2023 Kom je ook? 4 november Jaarbijeenkomst Longkanker Nederland in het Meander Medisch Centrum
    Lees verder