Je mag altijd alle vragen stellen aan je arts of verpleegkundige. Alleen niet iedereen durft dat. Daarom kan je ook je vraag aan een arts stellen via onze website. Al je vragen over longkanker kan je stellen op onze website via Vraag het de arts. Je vindt daar ook vragen van anderen en de antwoorden die artsen daarop gaven.

Je kon al vragen stellen aan longartsen, een longchirurg, een patholoog, een radioloog, een radiotherapeut en een ziekenhuisapotheker en verpleegkundig specialisten.

Vanaf vandaag kan je ook je vraag stellen aan een nucleair geneeskundige.

Dr. Erik Aarntzen is nucleair geneeskundige. Hij werkt op de afdeling voor medische beeldvorming van het Radboudumc. Daar worden radioactieve stofjes (tracers) gebruikt die met PET of SPECT-scans zichtbaar gemaakt kunnen worden.

Naast het beoordelen en verslag doen van deze scans, is hij betrokken bij studies waarin experimentele radioactieve tracers voor PET scans worden onderzocht. Dit doet hij vooral om het afweersysteem in kaart te brengen en zo te onderzoeken hoe immuuntherapie werkt. Je kunt Erik vragen stellen over scans met radioactieve stofjes. Bijvoorbeeld over wat je op PET-scans kan zien, wat het verschil is met een CT scan; of wanneer een bepaalde scan het meest geschikt is bij jouw situatie.

Stel hier jouw vraag

Erik Aarntzen2023


Deel via

Lees verder...

  1. 12 september 2023 Kom je ook? 4 november Jaarbijeenkomst Longkanker Nederland in het Meander Medisch Centrum
    Lees verder
  2. 7 september 2023 Laat het weten door de vragenlijst in te vullen
    Lees verder
  3. 5 september 2023 Gratis op de foto tijdens betekenisweek
    Lees verder