Longkanker Nederland is overvallen door het bericht dat longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker, verbonden aan Stichting Rookpreventie Jeugd, uit Alliantie Nederland Rookvrij (ANR) zijn gezet.

Het bericht kwam voor ons als een volledige verrassing. Longkanker Nederland heeft zeer veel respect voor het werk dat Wanda de Kanter en Pauline Dekker verrichten. Wanda de Kanter is een gerespecteerd lid van onze specialistenadviesraad. Ook ontving zij van onze patiëntadviesraad in 2018 de GLCC Journalism Award voor haar tomeloze inzet om longkanker te voorkomen.


Wij vinden het besluit van Alliantie Nederland Rookvrij een groot verlies in de gezamenlijke strijd om roken tegen te gaan. Het is veel krachtiger om de handen ineen te blijven slaan. KWF kankerbestrijding en ANR zijn onze partners en wij blijven actief met hen samenwerken. Wij blijven ook met Wanda en Pauline samenwerken. Het is van groot belang dat zoveel mogelijk mensen worden weerhouden te starten met roken. En dat mensen die wel roken worden geholpen om van deze verslaving af te komen met effectieve stoppen met roken programma’s (zie ook onze visie >>).Deel via

Lees verder...

  1. 21 maart 2019 Visie Longkanker Nederland: samen gáán voor expert-longkankerzorg!
    Lees verder
  2. 19 maart 2019 Bijeenkomst over longkanker van Maasstad Ziekenhuis en Longkanker Nederland - 17 mei
    Lees verder
  3. 19 maart 2019 Filmmaker Ismaël Lotz hoorde vorig jaar dat hij longkanker heeft. Hij vertelt zijn 'Spookgedachten'
    Lees verder