Ook in België (Vlaanderen) is nu een actieve patiëntenvereniging voor mensen met longkanker. Zij kwamen voor een bezoek naar Nederland.

Johan Thibo, initiatiefnemer en voorzitter van de Vlaamse patiëntenvereniging voor mensen met longkanker Prolong VZW en Paul Cottenie de secretaris, brachten een bezoek aan Longkanker Nederland om ideeën uit te wisselen.

Al eerder is geprobeerd om in België ook een patiëntenvereniging van de grond te krijgen, maar tot nu toe lukte dat niet goed. Met de komst van een nieuw bestuur, een nieuwe naam en nieuwe website loopt het nu heel voorspoedig.

Er is samenwerking met patiënten en specialisten en er worden al regelmatig bijeenkomsten voor patiënten georganiseerd. Deze zijn hier te vinden.

De directeur van Longkanker Nederland was onder de indruk van de gedegen aanpak van Prolong VZW. Longkanker Nederland kijkt dan ook uit naar het voortzetten van onze samenwerking.

In het volgende nummer van onze digitale nieuwsbrief vertelt Johan het mooie verhaal achter het logo dat Prolong koos. Ben je nog geen abonnee en wil je gratis onze digitale nieuwsbrief ontvangen, meld je dan aan.

Foto met Prolong VZW 4
Foto met Prolong VZW 3


Deel via

Lees verder...

  1. 22 juni 2023 Team 'Got Lungs?' loopt de Nijmeegse 4Daagse voor Longkanker Nederland
    Lees verder
  2. 19 juni 2023 De mantelzorgmakelaar
    Lees verder
  3. 13 juni 2023 Hoe ervaar jij de zorg in het Erasmus MC voor thymomen en thymuskanker?
    Lees verder