Het boek echt de sjaak

Jan-Willem Simons, lid van ons patiëntenpanel las voor ons het boek Echt de Sjaak. Het boek is geschreven door Kasper Klaarenbeek.

"In eerste instantie maakte dit boek door de gekozen lay-out en schrijfstijl op mij een drukke indruk en werd ik er onrustig van. Na even doorlezen raakte ik hier wel aan gewend en bleek de inhoud dusdanig interessant dat het een echte “page-turner” werd. Het is eigenlijk een verzameling van feiten en verhaaltjes over ervaringen, situaties en emoties, deels op eigen ervaring van de schrijver gebaseerd, die zich voordoen in het leven van een volwassen man die moet (of beter gezegd mag) “doorleven” met een ongeneeslijke vorm van kanker.

Ook geeft de schrijver regelmatig tips en adviezen hoe met lastige situaties om te gaan. Voor mij als lezer en 'palliatieve mannelijke kankerpatiënt' op vele fronten zeer herkenbaar. Ook erg boeiend zijn de ervaringen van lotgenoten die aan de hand van een aantal standaardvragen “hun verhaal” doen, en die op regelmatige wijze terugkomen in het boek. Verwacht als lezer dus niet het diepgaande relaas van een man met ongeneeslijk zieke kanker, maar een luchtig geschreven, maar toch heel interessant en nuttig “hulpboek” voor mannen in deze situatie. In mijn ogen met name interessant in de eerste onzekere periode waarin je als patiënt op zoek bent naar informatie en een referentie kader. Ik zou het boek ook aanbevelen voor partners en andere naasten van mannen met ongeneeslijk zieke kanker."

Wil je het boek kopen? Dat kan hierDeel via

Lees verder...

  1. 28 augustus 2023 Is er een stigma op longkanker?
    Lees verder
  2. 24 augustus 2023 Doe mee aan de vragenlijst over pijnstilling na een longoperatie!
    Lees verder
  3. 22 augustus 2023 Uitzaaiingen in de hersenen
    Lees verder