PZNL campagne

“Mensen die ongeneeslijk ziek zijn hebben in beperkte mate toegang tot de palliatieve behandelingen die wél beschikbaar zijn”, zegt Saskia Teunissen, bestuurder van PZNL (Palliatieve Zorg Nederland). “Voor zorgverleners is het niet vanzelfsprekend om die mogelijkheden onder de aandacht te brengen.” Toegang tot palliatieve zorg begint met het gebruik van de juiste woorden. Een woord als ‘uitbehandeld’ blokkeert die toegang. Daarom start PZNL de campagne ‘Ongeneeslijk. Niet uitbehandeld’.

Om alle palliatieve behandelingen die mogelijk zijn onder de aandacht te brengen, start PZNL met de campagne ‘Ongeneeslijk. Niet uitbehandeld’. Op de afbeeldingen die bij de campagne horen staan zes patiënten die gefotografeerd zijn door de internationaal bekende fotograaf Dana Lixenberg. Twee van hen, Renée en Mirjam, zijn lid van het patiëntenpanel van Longkanker Nederland. Longkanker is vaak een ziekte waarbij genezing niet mogelijk is, maar waarbij er wel levensverlengende behandelingen en behandelingen om de kwaliteit van leven zo optimaal mogelijk te houden zijn.

De campagne verwijst naar de website overpalliatievezorg.nl. Op deze website is informatie te vinden over verschillende palliatieve behandelingen. Van behandelingen die patiënten helpen om te gaan met hun ziekte tot behandelingen die hun kwaliteit van leven kunnen verhogen. Ook op de website van Longkanker Nederland is informatie te vinden voor patiënten met longkanker die niet meer beter worden en hun familie. Deze is te vinden onder het kopje Als je niet meer beter wordt.Deel via

Lees verder...

  1. 13 maart 2023 Toen ik op mijn 33e hoorde dat ik niet meer beter werd, wist ik niet hoe ik verder moest leven. Nu wil ik jou helpen! Kom naar onze training.
    Lees verder
  2. 9 maart 2023 Marloes heeft een zeldzame vorm van longkanker
    Lees verder
  3. 8 maart 2023 Wil je iets weten over de foto's en scans die bij (verdenking op) longkanker gemaakt worden van jouw longen, hoofd of rest van je lichaam? Dat kan:
    Lees verder