Vandaag is dag 3 van de wandelactie van Niels (21 jaar en toch longkanker). Niels loopt 10 dagen 10.000 stappen om aandacht te vragen voor longkanker en 10.000,- euro op te halen voor Longkanker Nederland.

Je kunt jezelf nog steeds aanmelden om mee te lopen en ook geld op te halen. Je leest er hier meer over.

Tussenstand:
Aantal deelnemers: 10
Aantal donaties: 97
Bedrag: 1.556,- euro

Onze tip van de dag is:
Als je de diagnose longkanker stadium 4 met adenocarcinoom hebt. Vraag dan altijd of er getest is of je een mutatie hebt. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door in het vragenboekje van Longkanker Nederland aan te laten vinken welk stadium en welke vorm van longkanker je hebt. Je kunt het boekje gratis bestellen.

Bij adenocarcinoom kan een onderscheid worden gemaakt in kankersoorten die mutaties op de genen hebben en soorten die dat niet hebben. De meest voorkomende mutaties bij deze soorten longkanker zijn afwijkingen in de KRAS en EGFR. Het is belangrijk dat ook getest wordt of je een mutatie hebt die zeldzaam is, maar wel een (levensverlengende) behandeling voor is. Het gaat dan om de volgende mutaties: ALK, BRAF, HER2, MET, NTRK, NRG1, RET en ROS1.

Als je namelijk een mutatie hebt, kan er mogelijk doelgerichte therapie worden ingezet. Dat zijn tabletten die je zelf thuis kunt innemen. De bijwerkingen zijn meestal goed draaglijk.Deel via

Lees verder...

  1. 18 augustus 2020 Dag 2 wALK positive Challenge
    Lees verder
  2. 17 augustus 2020 Dag 1 wALKpositive Challenge
    Lees verder
  3. 14 augustus 2020 Wandelactie voor Longkanker Nederland, kom jij ook in actie?
    Lees verder