Vandaag is dag 7 van de wandelactie van Niels (21 jaar en toch longkanker). Niels loopt 10 dagen 10.000 stappen om aandacht te vragen voor longkanker en 10.000,- euro op te halen voor Longkanker Nederland.

De actie is niet onopgemerkt gebleven. Niels heeft een interview gegeven aan de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC). Nu al online en maandag in de krant.

Je kunt jezelf nog steeds aanmelden om mee te lopen en ook geld op te halen. Je leest er hier meer over.

Tussenstand:
Aantal deelnemers: 13
Aantal donaties: 183
Bedrag: 4.442,- euro

Onze tip van de dag is
Twijfel jij of er wel goed genoeg is onderzocht welke specifieke vorm van longkanker jij hebt? Duurt het lang voordat er onderzoeken worden gedaan of behandelingen worden gestart? Vind je het verhaal van je arts niet logisch of niet duidelijk? Vraag dan aan jouw arts of verpleegkundige om uitleg. Wacht daar niet mee tot een volgende afspraak. Neem bij twijfel contact op. Daarom is het ook handig om meteen in het eerste gesprek te vragen hoe je jouw arts of verpleegkundige kunt bereiken. Kan je bellen of mailen?

Blijf je twijfel houden? Vraag dan een second opinion. Een second opinion is een tweede mening van een andere arts of ander ziekenhuis. Daarbij wordt het medisch dossier opnieuw beoordeeld. Ook wordt bepaald of er meer onderzoek nodig is. Daarna geeft de arts die de second opinion doet een mening over of hoe je nu behandeld wordt ook is wat hij/zij nodig vindt. Of de arts komt met een ander behandelplan. Je kunt ook voor de behandeling overstappen naar een ander ziekenhuis.

Als je een second opinion wilt, laat je dat weten aan jouw behandeld arts. Deze moet je dan een verwijsbriefje geven voor een second opinion. Je arts zal hier altijd aan meewerken. Deze verwijzing is nodig om een vergoeding te krijgen van de zorgverzekeraar. Ook zal jouw arts jouw medisch dossier moeten versturen naar de arts waar je de second opinion krijgt.

Waar kan ik een second opinion laten doen? Longkanker Nederland adviseert om een second opinion te laten doen in een academisch of gespecialiseerd ziekenhuis. Welke ziekenhuizen zijn dit?Deel via

Lees verder...

  1. 22 augustus 2020 Dag 6 wALK positive Challenge
    Lees verder
  2. 21 augustus 2020 Dag 5 wALK positive Challenge
    Lees verder
  3. 20 augustus 2020 Dag 4 wALK positive Challenge
    Lees verder