Vandaag, 6 april, start de nieuwe Doneer Je Ervaring-peiling ‘Digitaal contact met je arts over kanker, wat vind jij?’. De uitkomsten van deze vragenlijst dragen bij aan het op een goede manier verzorgen van digitale communicatie tussen zorgverleners en mensen die leven met kanker.

Waar gaan de vragen over?

Wat vind jij van digitaal contact met je arts over kanker? Bijvoorbeeld over het voeren van gesprek via beeldbellen? Of het bijhouden van informatie over jouw gezondheid via je mobiele telefoon? We horen graag jouw ervaring én jouw mening. Wil je die delen? Ook als je nog geen ervaring hebt met beeldbellen, e-consult of apps bij kanker kun je meedoen.

Meedoen is heel eenvoudig

Klik hier om naar de vragenlijst te gaan
Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten
Deelname is voor alle mensen van 18 jaar en ouder die kanker hebben of hadden en is anoniem (lees hier de privacyverklaring)
Je kunt meedoen tot 20 april.

Waarom deze vragenlijst?

De zorg in ziekenhuizen verandert. Zo kunnen afspraken steeds vaker vanuit je eigen woonkamer plaatsvinden, bijvoorbeeld via beeldbellen. Ook kun je apps op je mobiele telefoon of tablet gebruiken om je gezondheid bij te houden. Ziekenhuizen vragen ons als kankerpatiëntenorganisatie wat (ex-)kankerpatiënten van deze nieuwe ontwikkelingen vinden. Daarom is deze vragenlijst gemaakt.

Initiatiefnemers

Dit is een vragenlijst van de kankerpatiëntenorganisaties, waaronder Longkanker Nederland, die samenwerken binnen de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Ook onderzoekers van het Amsterdam UMC dachten mee. Zij doen onderzoek naar het delen van gezondheidsinformatie via ‘wearables’ zoals een smartwatch.

Algemeen Campagnebeeld Chert

Deel via

Lees verder...

  1. 4 april 2023 Tips om samen met je arts te beslissen
    Lees verder
  2. 3 april 2023 Bedankt alle lopers Groningen Urban Trail - €3.342,- opgehaald
    Lees verder
  3. 28 maart 2023 Sponsor jij deze kanjers? John is er niet meer, maar zijn familie blijft zich inzetten voor mensen met longkanker
    Lees verder