John Franke hoorde in 2020 dat hij longkanker had. Hij bleef zoveel mogelijk van het leven genieten en zette zich zelfs in voor anderen met longkanker. Zijn missie was dat er een bevolkingsonderzoek naar longkanker komt. John overleed op 4 maart. Zijn familie blijft zich inzetten voor mensen met longkanker.

Familie Franke 2

Aanstaande zondag lopen 15 familieleden van John mee met de KLM Urban Trail Groningen. 13 van hen zijn geen hardlopers, maar als zij hetzelfde doorzettingsvermogen hebben als John, komt het wel goed.

Een van de gebouwen waar de loop doorheen gaat is Het Kwadraat. John Franke was eigenaar van het dit bedrijfsverzamelgebouw in Groningen. John was zelf patiënt met longkanker. Hij streed samen met Longkanker Nederland voor een bevolkingsonderzoek naar longkanker. Hier heeft hij zich nog tot het allerlaatst voor hard gemaakt.

De routes van de KLM Urban Trail Groningen zijn ongeveer 5-6 en ongeveer 10-12 km en komen ook dus ook door Het Kwadraat! Dat vond ‘de vader van Het Kwadraat, John Franke’ wel een goed idee. Daar had ie dan wel een voorwaarde voor: dat de loop aandacht zou vragen voor mensen met longkanker door bekendheid te geven aan patiëntenorganisatie Longkanker Nederland en er een sponsorloop van te maken voor deze organisatie. John overleed onlangs aan de gevolgen van longkanker.

Sponsor jij de lopers?

Steun team John of Steun de andere lopers

Team john franke qr code


Deel via

Lees verder...

  1. 21 maart 2023 Informatie over bronchoscopie nu ook in het Pools
    Lees verder
  2. 16 maart 2023 Vanavond 22.19 uur op NPO 2 de documentaire met Mirjam, huisarts die mensen begeleidt in hun laatste levensfase en zelf ongeneeslijk ziek is door longkanker
    Lees verder
  3. 15 maart 2023 Ren jij de longen uit je lijf voor mensen met longkanker? Weer zo een mooi initiatief van John Franke†
    Lees verder