Op vrijdag 21 mei 2021 wandelen en fietsen patiënten, studenten en (long)artsen de ‘White Ribbon Tour’, op initiatief van Niels Harthoorn, patiënt in het Erasmus MC en lid van ons patiëntenpanel, die op zijn 20ste de diagnose longkanker kreeg. Tijdens de tour worden in meer dan 30 ziekenhuizen witte lintjes uitgedeeld. Met dit evenement wordt aandacht gevraagd voor longkanker en geld opgehaald voor onderzoek naar betere behandelingen.

Tijdens de White Ribbon Tour nemen verschillende ziekenhuizen in Nederland een wit lintje in ontvangst. De lintjes komen te hangen op de afdelingen of poliklinieken van deze ziekenhuizen. Deze witte lintjes zijn het symbool voor longkanker. Hiermee wordt aandacht en bewustzijn voor longkanker gevraagd. Deze lintjes van hout zijn met liefde en passie gemaakt door mensen die geraakt zijn door longkanker bij zichzelf of anderen in hun omgeving. Tijdens de Tour wordt geld ingezameld voor onderzoek naar gepersonaliseerde (long)kankerbehandeling via Stelvio for Life.

The White Ribbon Project

Heidi Nafman Onda, longkankerpatiënte in de Verenigde Staten, realiseerde zich na haar diagnose longkanker, hoe weinig er bekend was over longkanker bij mensen in haar directe omgeving. Daarom startte zij The White Ribbon Project om longkanker onder de aandacht te brengen door letterlijk het witte lint door te geven. Niels haalt dit project nu naar Nederland. De witte lintjes worden uitgedeeld aan iedereen die zich inzet voor 'lung cancer awareness'. Dit kunnen patiënten, naasten, nabestaanden, onderzoekers en zorgprofessionals zijn. Via de #thewhiteribbonproject zijn alle internationale verhalen van het The White Ribbon te vinden. The White Ribbon Project is een 'movement' en zal ook na 21 mei in Nederland worden voortgezet.

Vertel jouw verhaal en neem een wit lintje in ontvangst

Wil jij graag een wit lintje in ontvangst nemen met iemand van de deelnemende ziekenhuizen? Wil je daarbij ook jouw verhaal vertellen? Geef je dan op. Jouw verhaal delen we op 21 mei. Hiermee geef je longkanker een gezicht en vergroot je de aandacht en het bewustzijn voor longkanker. Je kunt via het formulier ook laten weten of je een wit lintje wilt maken. Geef je op via deze link.

Wandel of fiets mee

‘De White Ribbon Tour’ bestaat uit meerdere ritten en/of wandeltochten die parallel tussen meerdere ziekenhuizen plaatsvinden. Elke individuele rit/wandeltocht vertegenwoordigt de uitreiking van een wit lintje van het ene ziekenhuis naar het andere ziekenhuis. Wil je meedoen? Geef je op via deze link.

Let op: door de coronamaatregelen kan er maar in groepen van maximaal twee deelnemers gefietst of gewandeld worden. Houd hiermee rekening als je wilt meefietsen of wandelen.

White ribbon tour date logo

Deel via

Lees verder...

  1. 26 april 2021 VIDEO - Hoe neem je beslissingen als longkankerpatiënt?
    Lees verder
  2. 23 april 2021 Moederdagcadeau kopen? Koop het online via SponsorKliks en steun gratis Longkanker Nederland
    Lees verder
  3. 22 april 2021 Brief aan informateur: verzoek nieuwe kabinet om bevolkingsonderzoek naar longkanker op te nemen in Regeerakkoord
    Lees verder