Niet alleen voor mensen die de diagnose ongeneeslijke kanker hebben gekregen is het moeilijk om de draad van hun leven weer op te pakken, maar ook voor hun partners. Zij proberen te helpen waar het kan en een steun te zijn voor hun dierbare. Het is vaak moeilijk om toe te moeten zien en aan de zijlijn te moeten staan. Daarnaast is de zorg voor een dierbare voor veel partners een grote belasting die ze soms door allerlei omstandigheden nauwelijks aankunnen.

Oncokompas is een online programma ontwikkeld voor mensen die geraakt zijn door kanker. Oncokompas meet hoe het met iemand gaat en geeft praktische informatie, inzicht, steun en advies, afgestemd op de persoonlijke situatie. Er is nu ook een versie beschikbaar voor de partners van patiënten die niet meer beter worden.

Het doel van het wetenschappelijk onderzoek is om te bepalen of Oncokompas helpt om de kwaliteit van leven te verbeteren en klachten te verminderen.

Heb je interesse om mee te doen aan het onderzoek? Kijk dan op de website van Oncokompas voor meer informatie of stuur een e-mail naar Anouk Schuit (onderzoeker Vrije Universiteit Amsterdam) via a.s.schuit@vu.nl.

Flyer Oncokompas onderzoek onder partners->Deel via

Lees verder...

  1. 24 maart 2020 Uitkomsten onderzoek naar doelen van behandelingen bij uitgezaaide longkanker
    Lees verder
  2. 20 maart 2020 Longkanker Nederland steunt film over longkanker: ‘Als Skiën dansen wordt’
    Lees verder
  3. 17 maart 2020 Coronavirus en longkanker: lees de vragen en antwoorden
    Lees verder