Amsterdam, 29 januari 2019 – Vandaag overhandigde kinderboekenschrijfster Martine Glaser het eerste exemplaar van haar boek Mij pak je niet aan longarts Wanda de Kanter, een van de belangrijkste strijders tegen de tabaksindustrie in Nederland.

Martine Glaser reikte het eerste exemplaar uit tijdens een presentatie van Wanda de Kanter in het Antoni van Leeuwenhoek. Bij deze presentatie waren ruim vijftig brugklasleerlingen die het boek aangeboden kregen van Martine Glaser en Longkanker Nederland. De leerlingen kwamen bij elkaar om de verhalen te horen van Wanda de Kanter én van twee longkankerpatiënten die allebei op jonge leeftijd zijn gaan roken.


Mij pak je niet is een spannende roman over de gevaren van roken en de gewetenloze tabaksindustrie voor lezers vanaf 13 jaar. Het boek vertelt het verhaal over Thomas, zoon van de directeur van een tabaksgigant. Zijn vader heeft zijn hele leven al voor hem gepland, maar Thomas zelf zou liever een opleiding doen om games te ontwerpen. Floor heeft het minder getroffen: haar vader is vertrokken en haar moeder heeft longkanker. Als hun vrienden Pip en Roy ten strijde trekken tegen de tabaksindustrie worden ook Thomas en Floor meegesleept. Zijn de gevolgen te overzien?


Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland hoopt dat alle brugklassers in Nederland dit boek zullen lezen. Het boek bespreken, kan zorgen voor bewustwording van de gevolgen van roken. Ook zullen er zeker leerlingen zijn die iemand kennen met een longziekte of iemand aan longkanker hebben verloren. Daarover praten in de klas kan helpen bij het verwerken hiervan.


Een mooie opmerking van een van de aanwezige scholieren:

"Het slechte van uw ziekte is dat u dood gaat, maar het goede is dat u hier staat om uw verhaal te vertellen om ervoor te zorgen dat de jeugd niet gaat roken!"Deel via

Lees verder...

  1. 25 januari 2019 Vragen over longkanker? App de Expert op Wereldkankerdag tijdens de live-uitzending
    Lees verder
  2. 25 januari 2019 Project patiëntenpad: hoe ervaren patiënten en naasten de geboden longkankerzorg?
    Lees verder
  3. 22 januari 2019 Eerste kinderboek over roken wordt uitgereikt aan longarts Wanda de Kanter
    Lees verder