Op Wereldkankerdag, maandag 4 februari, besteedt het Catharina Ziekenhuis in samenwerking met vier patiëntenorganisaties en acht dagbladen van de Persgroep via online televisie live aandacht aan de vijf grootste tumorsoorten. Onder de naam ‘App de Expert’ worden in de middag en avond vijf live-uitzendingen uitgezonden over kanker. Per uitzending staat één tumorsoort centraal. Gekozen is voor longkanker, huidkanker, darmkanker, borstkanker en prostaatkanker. Tijdens de uitzendingen kunnen kijkers via Whatsapp en Facebook live vragen stellen aan kankerexperts van het Catharina Ziekenhuis. Om 15.30 uur start de live-uitzending over longkanker met longarts Ben van den Borne.

De online live-uitzendingen worden gepresenteerd door Lucille Werner. De uitzendingen zijn te volgen via de websites van de dagbladen AD, Brabants Dagblad, BN De Stem, de Gelderlander, ED, PZC, Tubantia en de Stentor. Ook via de Facebookpagina’s van Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland, de Stichting Melanoom, Borstkankervereniging Nederland (BVN) en de ProstaatKankerStichting kunnen de programma’s gevolgd worden. Het Catharina Ziekenhuis zendt de programma’s uit via het eigen Facebook- en Youtubekanaal.

Programma van maandag 4 februari (Wereldkankerdag)


15.30 uur Longkanker longarts Ben van den Borne

16.30 uur Huidkanker dermatoloog Sharon Dodemont

18.30 uur Darmkanker chirurg Pim Burger

19.30 uur Borstkanker chirurg Yvonne van Riet

20.30 uur Prostaatkanker uroloog Eric Vrijhof


Tijdens de live-uitzendingen kunnen vragen via Whatsapp worden ingestuurd. In de uitzendingen wordt een speciaal telefoonnummer bekend gemaakt waar direct vragen naartoe gestuurd kunnen worden. Ook vragen die via Facebook binnenkomen worden doorgezet naar de studio.

Heb jij een vraag over Longkanker?


Longkanker is een van de meest voorkomende kankers. Bij longkanker ontstaat er een kwaadaardige tumor in een long.

Heb jij een vraag over longkanker? Mail dan naar longkanker@catharinaziekenhuis.nl en kijk op maandag 4 februari (Wereldkankerdag) naar App de Expert met longarts Ben van den Borne.


Ingestuurde vragen worden tussen 15.30 en 16.00 uur door Ben van den Borne beantwoord tijdens de live-uitzending van App de Expert. De uitzending is te zien op onze website, ons Facebook-kanaal, de website en het Facebook-kanaal van het Catharina Ziekenhuis, de websites van de dagbladen AD, Brabants Dagblad, BN De Stem, de Gelderlander, ED, PZC, Tubantia en de Stentor. Je kan ook tijdens de uitzending een vraag insturen via WhatsApp. Gebruik daarvoor het mobiele nummer: 06 - 175 08 100.

Informeren patiënten


App de Expert is een initiatief van de Persgroep, vier patiëntenorganisaties, waaronder Longkanker Nederland en het Catharina Ziekenhuis. Door het geven van informatie over kanker en de mogelijkheid om direct vragen te stellen aan experts willen we patiënten en hun naasten zo goed mogelijk informeren over kanker, de behandeling ervan en de gevolgen van de ziekte op korte en lange termijn. Lees meer over App de Expert en de live-uitzendingen.Deel via

Lees verder...

  1. 25 januari 2019 Project patiëntenpad: hoe ervaren patiënten en naasten de geboden longkankerzorg?
    Lees verder
  2. 22 januari 2019 Eerste kinderboek over roken wordt uitgereikt aan longarts Wanda de Kanter
    Lees verder
  3. 21 januari 2019 Lancering Stopcoach - app voor stoppen met roken - op e-healthweek 2019
    Lees verder