Als je kanker hebt, kun je moeite hebben met eten. Je kunt bijvoorbeeld geen zin hebben in eten, het eten smaakt minder lekker of je hebt last van misselijkheid. Dit kan bij de patiënt of zijn naaste leiden tot zorgen. Voor een studie over de gevolgen van het moeilijker eten bij kanker is het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL)* op zoek naar patiënten met longkanker die het afgelopen jaar problemen hebben gehad met eten. Of dit nu nog hebben. Daarnaast is het IKNL op zoek naar de naasten van deze patiënten. Een naaste kan een partner zijn, maar ook andere gezinsleden, familie of een vriend of vriendin die nauw betrokken is bij de zorg voor de patiënt.

Vragenlijst invullen

Heb je op dit moment problemen met eten of het afgelopen jaar problemen met eten gehad? Of ben je naaste van een patiënt die hier moeite mee heeft? Geef je dan op en vul de vragenlijst in. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 30 minuten. Door het invullen van deze vragenlijst krijgen we meer inzicht in jouw ervaringen rondom de gevolgen van het moeite hebben met eten bij kanker. En weten we jouw wensen en behoeften omtrent de hulp die je hierbij had willen krijgen. Met jouw antwoorden op de vragenlijst kunnen we de zorg voor (toekomstige) mensen met kanker en hun naasten mogelijk verbeteren.


Wil je meedoen?

Heb je op dit moment of het afgelopen jaar problemen met eten gehad? Meld je dan aan voor de vragenlijst via deze link. Je kunt de vragenlijst online invullen of schriftelijk aanvragen. Ben jij naaste van een patiënt die moeite heeft (gehad) met eten? Dan kun je je ook aanmelden voor de vragenlijst via deze link. Een naaste kan een partner zijn, maar ook andere gezinsleden, familie of een vriend of vriendin die nauw betrokken is bij de zorg voor de patiënt. Aanmelden kan tot 31 mei 2019.


Meer weten?

Neem voor meer informatie over dit onderzoek contact op met Drs. Nora Lize, junior onderzoeker via e-mailadres n.lize@iknl.nl of telefoonnummer 088 234 62 57.


* Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) is een kennis- en kwaliteitsinstituut voor de oncologische en palliatieve zorg. Het IKNL voert het project uit.Deel via

Lees verder...

  1. 15 mei 2019 Kijktip! Nederland staat op tegen kanker
    Lees verder
  2. 15 mei 2019 Steun Lidia en collega's NFK die meezwemmen met Maarten van der Weijden
    Lees verder
  3. 15 mei 2019 Campagne Lucht en Longen
    Lees verder