Op 27 januari overleed Gera lid van ons patiëntenpanel en-zoals op haar rouwkaart terecht staat-rasoptimist. Vandaag namen we afscheid van haar.

Het is enorm bijzonder om te mogen werken met mensen die zelf longkanker hebben en zich inzetten voor anderen met longkanker. Gera was een van deze bijzondere mensen. Als lid van ons patiëntenpanel bleef ze ook toen ze wist niet lang meer te zullen leven nog actief.

Ze heeft zoveel mooi dingen gedaan waar mensen kracht uit zullen putten. Ze zette zich bijvoorbeeld in voor het onderwerp uitzaaiingen in de hersenen die ook zij had. Daarvoor werkte ze mee aan deze video.

Ook las ze mee met het boekje dat we maakten over chemotherapie bij longkanker, want omdat zij dit ook zelf kreeg, kon zij goed aangeven wat er nog miste in het boekje. Door de chemotherapie verloor ze haar haar. Ze deed dan een gezellig doekje op haar hoofd. Dat ze haar haar verloor en nu met een doekje op haar hoofd liep, maakte haar niet boos of verdrietig. Nee, ze vertelde enthousiast over hoe dit doekje haar in contact bracht met een andere mevrouw die ook ziek bleek. Gewoon toen ze op de fiets naar de bouwmarkt ging. Die mevrouw zag het doekje en zei ' mag ik u iets vragen, ik zie dat u ook ziek bent, ik heb ook kanker, maar kan er met niemand over praten'. Ze vond dit zo een fantastisch moment dat ze door dat doekje met deze mevrouw in gesprek kon en haar zo kon helpen.

Wat ook heel waardevol is, is dat Gera met haar dochter Linda meewerkte aan het maken van een boekje voor familie van mensen met longkanker. Want zoals het boekje ook heet 'Longkanker heb je niet alleen'. Toen was al bekend dat Gera er niet heel lang meer zou zijn. De timing bleek goed, want voor het boekje werd ook een fotoserie gemaakt. Gera had toen weer haar, wat ze later weer zou verliezen. Gera en Linda deelden hoe zij omgaan met de ziekte. Wat een warme moeder-dochterband hadden zij, dat straalt ook van de foto's af. Een heel persoonlijk verhaal waarmee ze blijvend anderen helpen. Hun verhaal kan je luisteren in een podcast of lezen in een prachtig boekje met op de voorkant Gera en haar dochter.

En Gera was niet alleen actief voor Longkanker Nederland, ze ook in de gemeente politiek. Daar stopte ze eind vorig jaar mee. Er is een prachtig interview met haar gehouden over haar levensverhaal.

Lieve Gera bedankt dat je er was en voor alles wat je voor anderen hebt gedaan!

Onze gedachten gaan uit naar iedereen die jou nu moet missen, naar jouw warme gezin in het bijzonder.

Gera 2


Deel via

Lees verder...

  1. 31 januari 2023 De nieuwsbrief is weer verstuurd, ontvang jij hem al?
    Lees verder
  2. 23 januari 2023 In memoriam Leon Widdershoven, voorzitter Asbestslachtoffers Vereniging Nederland
    Lees verder
  3. 19 januari 2023 Nederlandse Kankeratlas hulpmiddel voor terugdringen kanker
    Lees verder