Woensdag 15 februari is Yvian overleden. Zij was lid van ons Patiëntenpanel en mede-moderator van onze Facebookgroep voor patiënten met longkanker door de KRAS mutatie. Yvian wilde dat er meer bekendheid kwam voor protonentherapie bij longkanker en wilde laten zien dat je ook mooi kunt zijn als je je haar verliest door chemotherapie.

In 2021 ontmoetten we Yvian. Haar wens was om een kwart marathon te rennen om zo geld op te halen om een symposium te kunnen organiseren over protonentherapie. Haar lichaam liet dat niet toe, maar dat stopte haar niet. Ze heeft dezelfde afstand gelopen in plaats van gerend. ‘Kan niet bestaat niet’ was haar motto. Het symposium kwam er!

Ze had net weer haar haar terug en het werd langer en langer. Daar was ze heel blij mee. Maar toen kwam er weer het moment dat ze door medicijnen haar haar verloor. Ook dat wist ze een positieve draai te geven. Ze plaatse berichtjes met elke keer een ander koppie, een mutsje, een haarwerk, een hoedje. Allemaal om te laten zien dat je er ook zonder haar mag zijn.

Over haar leven met longkanker maakte Yvian een video, een intiem inkijkje, heel bijzonder.

Yvian was enorm creatief, welbespraakt en een enorme doorzetter. Ze heeft veel mooie dingen gedaan. Voor haar is het allermooiste dat ze gemaakt heeft en waarom ze nooit op wilde geven: haar twee fantastische dochters.

We zullen haar missen en wensen haar dochters Shivah en Shaola en anderen die dichtbij haar stonden heel veel sterkte.

Yvian met haar dochters


Deel via

Lees verder...

  1. 16 februari 2023 Stel nu ook je vraag aan een verpleegkundig specialist
    Lees verder
  2. 9 februari 2023 Nieuwe vrijwilliger, maak kennis met Anika
    Lees verder
  3. 6 februari 2023 Uitreiking 1e boekje uitzaaiingen in de hersenen bij longkanker
    Lees verder