Vandaag start de internationale bijwerkingenweek. Dit is een jaarlijks terugkerende campagne. Het doel van deze week is om aandacht te vragen voor het melden van bijwerkingen. Want hoe meer we weten over bijwerkingen, hoe veiliger we vaccins en medicijnen kunnen gebruiken.

De campagne richt zich dit jaar vooral op het melden van bijwerkingen na een vaccinatie. Met #bijwerkingenweek wordt via social media een week lang aandacht gevraagd voor bijwerkingen: waarom, wanneer en hoe moet je melden?

De campagne wordt georganiseerd door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Dit jaar doen hier ruim 64 landen aan mee. Voor Nederland doen het Bijwerkingencentrum Lareb en Medicijnautoriteit CBG mee.

Medicijnen tegen longkanker

Er zijn steeds meer medicijnen tegen longkanker. Deze medicijnen kunnen bijwerkingen geven. Wist je dat je bijwerkingen kunt melden bij het Lareb? Deze organisatie verzamelt de bijwerkingen om meer te weten te komen over hoe vaak en welke bijwerkingen bij medicijnen voorkomen. Met deze informatie kunnen ze het medicijngebruik veiliger maken.Deel via

Lees verder...

  1. 1 november 2021 November longkankermaand: help mee en vraag aandacht voor longkanker
    Lees verder
  2. 31 oktober 2021 Longkankermaand: collecteer voor Longkanker Nederland
    Lees verder
  3. 27 oktober 2021 Yvian Jenniskens haalt € 5.082,00 op met actie Lopen tegen longkanker
    Lees verder