Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland en Meander Medisch Centrum houden op zaterdag 2 november 2019 de Landelijke Dag voor mensen met longkanker en hun naasten. De dag start om 11.00 uur en is in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. November is uitgeroepen tot longkankermaand. Wereldwijd wordt er tijdens de Lung Awareness Month door patiëntenorganisaties extra aandacht besteed aan longkanker, zoals deze themamiddag.

Jaarlijks krijgen meer dan 12.000 mensen in Nederland de diagnose longkanker. Longkanker is een ingrijpende ziekte, in de eerste plaats voor de patiënt zelf, maar ook voor zijn of haar naasten. Deze Landelijke Dag is speciaal voor iedereen die door deze ziekte geraakt wordt.

Informatie, inspiratie, ontmoeting en ontspanning

Naast informatieve lezingen over onder andere palliatieve zorg, onderzoek naar longkanker en immuuntherapie, is er ook ruimte voor ontmoeting en ontspanning. Zo kunnen mensen een mooie foto laten maken, ontspannen bij een handmassage en andere patiënten ontmoeten. Ook is er een informatiemarkt met standjes van diverse organisaties. Voor iedereen die niet aanwezig kan zijn, maar wel graag de presentaties wil volgen, is er een livestream beschikbaar.

GLCC Journalism Award

Tijdens de Landelijke Dag wordt de nationale GLCC Journalism Award 2019 uitgereikt aan de persoon die in de media de meeste aandacht heeft gevraagd voor longkanker. Ook wordt de internationale GLCC Award uitgereikt. De Journalism Award is een initiatief van de Global Lung Cancer Coalition.

Aanmelden

Klik hier voor het programma en om je aan te melden ->>

Deelname is gratis. Aanmelden kan tot 28 oktober 2019.Deel via

Lees verder...

  1. 7 augustus 2019 Ren de Dam tot Damloop voor Longkanker Nederland!
    Lees verder
  2. 7 augustus 2019 Aukje Bakker in de Goudse Post: 'Zolang ik mij goed voel wil ik mijn eigen leven leiden'
    Lees verder
  3. 2 augustus 2019 Longkanker Nederland in actie voor mensen met thymomen
    Lees verder