Heb je een vraag over longkanker, jouw diagnose, onderzoeken of behandeling? Of een andere vraag over longkanker? Stel online jouw vraag aan de arts via de rubriek Vraag het de arts op onze website. Naast longartsen, longchirurg, radiotherapeut en longpatholoog, beantwoordt long-radioloog Firdaus Mohamed Hoesein jouw vragen over radiologisch onderzoek.

Wie is Firdaus Mohamed Hoesein?

Firdaus is sinds 2017 als radioloog verbonden aan het UMC Utrecht. Hij is gespecialiseerd in de radiologische diagnostiek van longaandoeningen. Hij beoordeelt onder andere de CT-scans en PET-scans van patiënten met longkanker. Ook neemt hij, wanneer dit nodig is, kleine hapjes (biopten) uit een longtumor. Dit heet CT-geleide biopsie of punctie.

"Sommige longkankerpatiënten spreken de radioloog als ze een CT-geleid biopt krijgen, maar de meeste patiënten hebben geen direct contact met een radioloog. Ik wil graag vragen beantwoorden die gaan over de radiologische diagnostiek (CT en PET-scans) van longkanker en over het krijgen van een CT-geleid biopt."

Wat doet een radioloog?

In het ziekenhuis krijg je allerlei onderzoeken om te kijken welke vorm longkanker je hebt. Op de afdeling Radiologie kun je terecht bij de radioloog voor beeldvormend onderzoek zoals een röntgenfoto, CT-scan of een MRI-scan. Een radioloog beoordeelt röntgenfoto’s, CT-scans, PET-scans en andere vormen van radiodiagnostiek. Verder kan een radioloog behandelingen (interventies) uitvoeren zoals een dotterbehandeling. Patiënten kunnen bij een radioloog terecht met alle vragen over de beeldvormend onderzoek van longkanker en vragen over CT-geleide puncties. En bij vragen over de beoordeling van therapieresponse met behulp van beeldvorming.

Vragen over longkanker? Vraag het de arts!


Stel jouw vraag->>Deel via

Lees verder...

  1. 19 februari 2020 Medisch dagboek geeft patiënt grip op zijn behandeling
    Lees verder
  2. 18 februari 2020 In memoriam Caroline Steenwijk (1955-2020)
    Lees verder
  3. 10 februari 2020 NIEUW - Facebookgroep 'Super jong en toch longkanker'
    Lees verder