Margit Manders - van Dorp (54) zit sinds kort in het Patiëntenpanel van Longkanker Nederland.

Margit is getrouwd met Han en heeft een zoon Martijn. In maart 2018 is Margit gediagnosticeerd met longkanker stadium 4; uitzaaiingen in de longvliezen en lymfe. Na 6 weken werd vastgesteld dat er sprake was van een mutatie: EGFR en werd zij daarom met doelgerichte therapie behandeld. Helaas bleek na 6 maanden dat dit niet juist was. Margit had geen EGFR maar RET! Tegen die tijd was zij vanwege de verkeerde behandeling erg ziek en was de kanker door haar hele lijf in 9 botten uitgezaaid.

Margit is toen gestart met chemo en immunotherapie; dat doet zij nog steeds 1 x per 3 weken. Dus nu alweer 1 jaar en 8 maanden. Kort geleden zijn er helaas 3 uitzaaiingen in de hersenen ontdekt. De komende periode wordt het weer spannend voor Margit wat er gaat gebeuren.

Margit: "Ik heb steeds een hoge kwaliteit van leven gehad, als dat voorlopig zo blijft; knijp ik mijn handjes dicht! Ik wil graag deelnemen aan het Patiëntenpanel omdat ik gemerkt heb dat het fijn is om elkaars ervaringen te delen. Daarnaast kunnen deze ervaringen gebruikt worden door professionals om zaken te verbeteren. Bovendien helpt het om een gevoel van regie te hebben binnen de behandeling."

We heten Margit van harte welkom in ons Patiëntenpanel. Wij zijn blij dat zij ons panel komt versterken.

Lees meer over Margit en alle andere leden van het Patiëntenpanel ->Deel via

Lees verder...

  1. 23 juli 2020 Consultondersteunend hulpmiddel: Praatkaarten helpen patiënten om beter samen te beslissen
    Lees verder
  2. 20 juli 2020 Betere methode Radboudumc om longkanker vroegtijdig op te sporen
    Lees verder
  3. 16 juli 2020 Meedoen aan onderzoek: Begeleiding bij zorgen over terugkeer van kanker
    Lees verder