Er komt nogal veel op je af als je de diagnose longkanker hebt gekregen. Het kan daarom fijn zijn om te horen hoe lotgenoten hiermee omgegaan zijn. Op onze website vind je een aantal interviews met mensen die zelf longkanker hebben, genezen zijn van longkanker of een dierbare hebben met longkanker. Zij delen hun ervaringen met je en geven tips.

Gea Breet (1958), kreeg begin 2020 de diagnose longkanker. “De dag voor mijn 62e verjaardag was mijn diagnose bekend: een adenocarcinoom in mijn rechterlong (onderkwab en middenkwab) met uitzaaiingen naar lymfeklieren in de borstkast. Dit was de finale van een periode met heel veel hoesten, vermoeidheid en op het laatst afvallen. Maar er zijn zoveel redenen voor vermoeidheid (stress op het werk, overlijden van mijn moeder, lekkende hartklep) en we hoesten allemaal wel eens wat langer en afvallen zonder veel moeite was niet erg.

Het moeilijkst was om te vertellen dat ik longkanker heb aan mijn zoon van 35 jaar en te realiseren dat ik mijn kleindochter van 2 jaar waarschijnlijk niet kan zien opgroeien tot een volwassen vrouw. Aanvankelijk werd ingezet op een radicale curatieve behandeling maar door uitzaaiing in longvocht is dit palliatief geworden omdat bestraling niet mogelijk is. Dit bleek een grotere klap dan het horen van de diagnose longkanker. De harde confrontatie met niet beter worden en een leven met kanker."

Gea Breet


Deel via

Lees verder...

  1. 10 september 2020 Gratis op de foto tijdens de Betekenisweek
    Lees verder
  2. 3 september 2020 Gea Breet nieuw lid Patiëntenpanel Longkanker Nederland
    Lees verder
  3. 1 september 2020 Enquête over hoe informatie voor patiënten met longkanker zou moeten zijn
    Lees verder