Er komt nogal veel op je af als je de diagnose longkanker hebt gekregen. Het kan daarom fijn zijn om te horen hoe lotgenoten hiermee omgegaan zijn. Op onze website vind je een aantal interviews met mensen die zelf longkanker hebben, genezen zijn van longkanker of een dierbare hebben met longkanker. Zij delen hun ervaringen met je en geven tips.

Gea header 1024x273

Gea Breet (1958), kreeg begin 2020 de diagnose longkanker.

“De dag voor mijn 62e verjaardag was mijn diagnose bekend: een adenocarcinoom in mijn rechterlong (onderkwab en middenkwab) met uitzaaiingen naar lymfeklieren in de borstkast. Dit was de finale van een periode met heel veel hoesten, vermoeidheid en op het laatst afvallen. Maar er zijn zoveel redenen voor vermoeidheid (stress op het werk, overlijden van mijn moeder, lekkende hartklep) en we hoesten allemaal wel eens wat langer en afvallen zonder veel moeite was niet erg.

Het moeilijkst was om te vertellen dat ik longkanker heb aan mijn zoon van 35 jaar en te realiseren dat ik mijn kleindochter van 2 jaar waarschijnlijk niet kan zien opgroeien tot een volwassen vrouw. Aanvankelijk werd ingezet op een radicale curatieve behandeling maar door uitzaaiing in longvocht is dit palliatief geworden omdat bestraling niet mogelijk is. Dit bleek een grotere klap dan het horen van de diagnose longkanker. De harde confrontatie met niet beter worden en een leven met kanker.”Deel via

Lees verder...

  1. 23 november 2020 Zorgverzekeraar CZ wil optimale behandelkans voor álle patiënten met uitgezaaide longkanker
    Lees verder
  2. 20 november 2020 Luister aflevering 3 van de podcastserie ‘In gesprek over longkanker’
    Lees verder
  3. 19 november 2020 Welke klachten kunnen wijzen op longkanker?
    Lees verder